USR-PLUS, interesat de sistemul medical. „Au fost alocaţi bani pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța”

1685
USR-PLUS, interesat de sistemul medical. „Au fost alocaţi bani pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța” - fondremusnegoispital22-1616344413.jpg

Articole de la același autor

Alianţa USR-PLUS a promis în timpul campaniei electorale desfăşurate anul trecut că va încerca să ajute la remanierea sistemului medical din România. Prin vocea senatorului USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi, se arată că ceea ce s-a promis în campanie nu au fost doar vorbe aruncate în vânt şi că s-a trecut la treabă.

Parlamentarul constănțean a explicat, printr-un mesaj postat pe pagina sa personală de Facebook, faptul că prin ajutorul fondurilor europene în România vor avea loc investiţii în valoare totală de peste 78 de milioane de lei, bani care vor fi alocaţi pentru construirea mai multor spitale.

Unul dintre aceste spitale va fi spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, acolo unde pacienţii cu probleme respiratorii cauzate de afecţiuni ale plămânilor să poată să fie trataţi.

„Am promis spitale mai sigure și investiții în aparatura medicală din fonduri europene și ne ținem de cuvânt. Peste 7 milioane de lei din fonduri europene sunt destinate Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Constanța. Unitatea sanitară asigură asistență medicală de înaltă specialitate în cadrul afecțiunilor respiratorii pacienților din regiunea de Sud-Est a țării. În total, peste 78 milioane lei din fonduri europene vor fi alocate pentru cinci proiecte de investiții, care urmăresc limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, precum și a efectelor grave ale acestuia în spitalele din țară. Contractele au fost semnate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare. Investiție cu investiție vom reuși să îmbunătățim sistemul nostru de sănătate”, a scris senatorul Remus Negoi.

În acest context, el a acordat şi o scurtă declaraţie, în exclusivitate, pentru „Cuget Liber”. Senatorul a explicat cum vor fi alocaţi banii pentru construirea viitorului spital din Constanţa.

„Există nişte sume pe care le-am discutat şi le-am agreat şi chiar le-am stabilit cu colegii din Guvern. Am vorbit mai multe lucruri despre acest aspect cu Cristian Ghinea. Cu ajutorul fondurilor europene vom aloca aceste sume pentru mai multe spitale. Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa va avea alocată suma de 7,21 milioane lei. Aceşti bani vor fi folosiţi nu doar la construcţia spitalului, ci şi la achiziţia de echipamente, astfel încât aceste echipamente să fie specifice perioadei prin care trecem. Echipamentele de care vă vorbesc vor putea ajuta la orice oră la tratarea bolnavilor, inclusiv a celor care suferă de coronavirus. Eu merg pe următoarea premisă: lucruri simple şi cât mai apropiate pe care să le facem acum, într-o perioadă scurtă de timp. Pe viitor ne vom gândi şi la lucruri mai complicate cum ar fi spitale mai performante sau investiţii mult mai mari în spitalele care sunt deja existente. Deocamdată trebuie să ne ocupăm de problemele care sunt cât mai urgente şi cât mai simple”, a declarat pentru „Cuget Liber” senatorul constănţean Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6298 secunde