USR-PLUS face selecţie pentru alegerea noului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

286
USR-PLUS face selecţie pentru alegerea noului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării - fondbarnasiciolos-1612204256.jpg

Articole de la același autor

Copreşedintele Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat că de joi va începe procesul de alegere a noului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, prin dezbateri publice cu asociaţiile în domeniu.

„USR-PLUS îşi propune un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive pentru Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Este pentru prima dată când pentru un post, care este asumat politic de USR-PLUS, se organizează o selecţie, un proces public de recrutare şi facem lucrul acesta pentru că a asuma politic un post nu înseamnă să numeşti politic, sinecuri politice”, a afirmat Dacian Cioloş, luni, la o conferinţă de presă transmisă în direct la Digi24.

El a spus că acest proces va presupune dezbateri publice cu asociaţiile interesate.

„Arătăm, începând cu această săptămână, că partidele politice pot face concursuri pentru numiri în funcţii publice fără să fie o cerinţă legală. Transparent şi prin dezbateri cu societatea alegem cei mai buni oameni. Aşa că de joi dăm drumul procesului de alegere a noului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării prin dezbateri publice cu toate asociaţiile interesate din Deltă, care vor defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR-PLUS printr-un proces de selecţie profesionist”, a mai spus Cioloş.

El a explicat că se va constitui un Consiliu Consultativ, condus de George Leca, expert în Project Management, şi format din cele mai importante organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, actori care acţionează în Deltă. Acest Consiliu va avea rolul de a defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator.

Dezbaterile Consiliului Consultativ vor dura trei săptămâni, discuţiile vor fi transmise online, iar, în urma procesului, se va elabora mandatul şi profilul viitorului guvernator, care vor fi transmise către trei companii de recrutare pentru organizarea interviurilor, a precizat Dacian Cioloş.

Ulterior, acestea vor trimite USR-PLUS o listă cu candidaţii în ordinea competenţelor.

„Acesta este profilul viitorului guvernator, un profesionist care să cunoască problematica şi nevoile de protejare a resurselor Deltei. O numire politică nu înseamnă că un şef politic îşi numeşte oamenii, apropiaţii sau dă sinecuri de partid. O numire politică poate însemna şi o numire asumată politic a unei persoane cu competenţă, cu un mandat clar, susţinută politic pentru a face treabă pentru comunitate şi nu pentru a reprezenta interese personale ale şefilor politici. Asta e viziunea USR- PLUS prin care putem proteja biosfera cu responsabilitatea politică ce ne revine împreună cu organizaţiile şi asociaţiile reprezentative şi relevante care cunosc cel mai bine Delta şi nevoile ei”, a subliniat Cioloş.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7963 secunde