USR cere declasificarea de urgență a raportului privind protestul din 10 august

209
USR cere declasificarea de urgență a raportului privind protestul din 10 august - usrprotest-1534781390.jpg
Uniunea Salvați România solicită declasificarea de urgență în termen de 24 de ore a raportului prezentat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu privire la evenimentele din 10 august, precizând că, în caz contrar, va ataca decizia în instanță.


"Carmen Dan a fugit de la conferința de presă de ieri ca să nu răspundă întrebărilor jurnaliștilor. Va fi obligată să răspundă, mâine, în fața Comisiei de apărare din Parlament. 1. De ce și-a întrerupt concediul și a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influențat în niciun fel în intervenția Jandarmeriei? 2. Unitățile teritoriale ale Jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la București a unităților din Dolj și Prahova și alte 2 județe. Dacă da, de ce? 3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje în orice formă, cu Cazan, Sindile, Paraschiv? Dacă da, care e conținutul acestora? 4. S-a întrunit, chiar și informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis?5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului și de ce dacă informațiile de la serviciile de informații erau doar generalități?", se arată într-un mesaj postat, ieri, pe pagina de Facebook a USR.


Raportul privind evenimentele din 10 august este clasificat secret de serviciu întrucât unele informații din cuprinsul său vizează date pe care MAI le-a solicitat celorlalte instituții din domeniul securității naționale, a declarat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde