USL Constanța întoarce spatele structurilor europene

460

Articole de la același autor

Consilierii județeni ai PDL Constanța sunt nemulțumiți de hotărârea pe care au adoptat-o consilierii județeni ai PSD și PNL privind retragerea calității de membru a județului Constanța din patru organizații. Mai exact, în cadrul ședinței CJC s-a propus retragerea calității de membru a județului Constanța - Consiliul Județean Constanța din Adunarea Regiunilor Europei (ARE) și din Conferința Regiunilor Periferice Maritime din Europa (C.R.P.M.) și Comisia Regională a Balcanilor și a Mării Negre din cadrul C.R.P.M. Totodată, s-a aprobat și proiectul de hotărâre privind retragerea calității de membru a județului Constanța - Consiliul Județean Constanța din Adunarea Regiunilor Europene Viticole (AREV) și din Alianța Orașelor Culturale Europene (AVEC).
Inițiatorul acestor proiecte de hotărâri a fost președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu care a menționat că, din cauza crizei care se face resimțită și în sfera activităților ce țin de cooperarea internațională, instituția pe care o reprezintă nu mai poate beneficia de drepturile sale de participare activă la seminarii, ateliere de lucru, schimburi de experiență și nici nu își poate achita obligațiile financiare ce decurg din calitatea de membru.
Prezenți la ședință, consilierii PDL s-au abținut de la acest vot. În opinia lor, cele patru proiecte de hotărâri denotă o lipsă de eleganță și de fair-play față de cele patru importante structuri europene care au oferit județului nostru dimensiunea și recunoașterea europeană meritată, cu cel puțin cinci ani înaintea integrării României în Uniune.
"A renunța la calitatea de membru pe motiv că situația economică nu permite Consiliului Județean să achite obligațiile financiare ce decurg din această calitate, dar fără a menționa cuantumul sumelor invocate, demonstrează serioase lacune de seriozitate și responsabilitate din partea inițiatorului acestor proiecte", au precizat, printr-un comunicat de presă, consilierii județeni ai PDL Constanța.
Ei au mai spus că, odată cu retragerea din cele patru structuri mai sus menționate, se poate afirma că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța a redus substanțial dimensiunea europeană a județului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Iulie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Bomba" USL a explodat la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.4771 secunde