UPDATE. ALDE a decis convocarea Congresului partidului. Iată când

159
UPDATE. ALDE a decis convocarea Congresului partidului. Iată când - tariceanu1476699501-1489934883.jpg
Delegația permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului partidului în 21 aprilie, la Palatul Parlamentului, a anunțat copreședintele formațiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu.


UPDATE - Conform Agerpres, el a precizat că va candida pentru funcția de președinte al ALDE.


"Delegația permanentă, în pofida plecării unor colegi din sală, s-a ținut conform statutului, în cvorum. (S-a aprobat — n.r.) convocarea Congresului extraordinar în data de 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. A fost aprobată ordinea de zi a Congresului extraordinar. Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii — 30 % din ponderea numărului de delegați va fi dată de numărul de membrii ai organizației, 30 % de rezultatele la alegerile locale și 40 % de rezultatele la alegerile parlamentare", a precizat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, s-a pus problema organizării statutare a Delegației Permanente Naționale a ALDE.

"Am explicat colegilor mei — în situația în care unul din președinți se opune organizării unui congres sau altor decizii importante, atunci sigur că este datoria și obligația statutară a forului celui mai important de conducere între congrese, care este delegația, să se convoace. Statutul prevede ca jumătate plus unu din organizațiile teritoriale care doresc convocare să o poată face. Și astăzi au fost în mod statutar 111 membri din cei 185 ai Delegației Permanente, drept pentru care am hotărât organizarea Congresului extraordinar în ziua de 21 și ținerea Congresului ordinar în ziua de 22. Congresul ordinar va avea două puncte importante pe ordinea de zi — dezbaterile politice și adoptarea unor documente. (...) A doua componentă — alegeri pentru structurile de conducere la nivel național", a detaliat Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.402 secunde