Traian Băsescu trage un semnal de alarmă:

"Unii proprietari ai hotelurilor unde se votează ar fi controlați de primarul Radu Mazăre"

884
5

Înființarea secțiilor de votare în anumite restaurante și hoteluri de pe litoral i-a pus pe gânduri pe democrat-liberali, de altfel, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ei susțin că USL încearcă fraudarea referendumului.

Vizavi de acest aspect, a reacționat și președintele suspendat Traian Băsescu. El a declarat că organizarea secțiilor de votare în restaurante și hoteluri pe litoral la referendumul din 29 iulie indică disprețul USL pentru respectarea votului, el adăugând că este inimaginabil că unii cetățeni ar putea vota în bikini.
"Deci numai acest lucru arată disprețul chiar pentru respectul votului. Cum să mă duc într-un hotel, poate într-un hol, poate într-o baie? Oare unde ne organizează guvernul secțiile de votare, prin hotelurile din Mamaia? Cum o să venim la vot? Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem. Este absolut inimaginabil!", a afirmat Traian Băsescu.
De asemenea, el a spus că secțiile de votare organizate în hoteluri prezintă un risc legat de faptul că unii dintre proprietarii acestora ar fi controlați de primarul Constanței, Radu Mazăre.
"În plus, hotelurile prezintă următorul risc: turiștii predau buletinele, CNP-ul este înregistrat la recepție. Mulți dintre proprietarii de hoteluri sunt sub controlul domnului Mazăre, spre exemplu la Mamaia. Asta ne arată că oricând lista de CNP-uri poate fi inserată pe o listă dintr-o astfel de secție de votare", a argumentat Băsescu.
El a subliniat că este ceva în neregulă cu schimbarea continuă a condițiilor de desfășurare a referendumului, iar concluzia analizei PDL privind faptul că nu poate garanta securitatea votului este posibilă.
"Ceva este în neregulă cu schimbarea continuă a condițiilor de desfășurare a referendumului și PDL, pe toate analizele și pe informațiile dintre partide pe care le au din teritoriu, a ajuns la concluzia că există tentația majoră a USL să fraudeze referendumul, cu atât mai mult cu cât nu mai sunt de acord să se facă procese verbale separate pe listele suplimentare și pe listele standard din fiecare secție de votare; le pun de-a valma ca să nu se poată identifica votul multiplu. Ștampilele nu sunt stabilite prin hotărâre de guvern ca număr: câte ștampile trebuie să fie într-o secție de votare. Pot fi 50, pot fi 80, poate să plece cine cum vrea cu ele. Ștampilele nu indică secția de votare căreia îi aparțin. Vă fac și eu o ștampilă cu o radieră, scriu «Votat» și am ștampila la mine în buzunar", a mai spus Băsescu.
El a mai arătat că analiza PDL este că se pot frauda până la 10% din voturi prin neluarea măsurilor care era normal să fie luate, cum ar fi camerele de supraveghere video în secțiile de votare, așa cum a fost la ultimele alegeri prezidențiale.

Unde pot vota turiștii
Turiștii care se vor afla la malul mării în ziua referendumului vor putea să-și exprime opțiunea în anumite restaurante și hoteluri de pe litoral. În acest sens, Prefectura Constanța a dispus organizarea a 34 de secții de votare în mai multe puncte de la malul mării, după ce președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, au solicitat Biroului Electoral Central înființarea a 100 de secții de votare pe litoralul românesc.
Astfel, ținând cont de suplimentarea acestora, vor exista secții de votare la Universitatea "Ovidius", Vila 26 din stațiunea Mamaia, restaurantele "Cleopatra", "Aurora" și "Vatra" din Mamaia, dar și în hotelurile "Bavaria Blu", "Flora", "Mercur-Minerva", "Savoy", "Modern", "Tomis", "Parc", "Victoria", "Doina", "Riviera", "Ambasador". Tot în Mamaia, se va putea vota la Aqua Magic, la Summerland, precum și la Cazino Mamaia-Sector Nord.
În Mangalia, vor exista 39 de secții. Pe lângă cele amenajate în școli, turiștii vor putea vota la secțiile amenajate la Hotel "Callatis" - Sanatoriul Balnear, Club Spital Mangalia, restaurantul "Dunărea" (Saturn), restaurantul "Pelican" (Saturn), hotel "Vulturu" (Venus), hotel "Egreta" (Venus), restaurant "Topaz" (Cap Aurora), hotel "Delta" (Jupiter), SC Metexin SRL - Magazin nr. 104 (Jupiter), hotel "Dacia" (Neptun), hotel "Neptun" (Neptun), Blocul C3 (Olimp), hotel "Maramureș" (Olimp) și în incinta Fruvileg.
Turiștii aflați în stațiunile Vama Veche sau 2 Mai au posibilitatea de a vota la școlile din Limanu, cele din 2 Mai, dar și la Școala Veche din Vama Veche.
Nici cei aflați la malul mării în stațiunile Eforie Nord sau Sud nu vor fi privați de dreptul lor constituțional. Astfel, aceștia vor putea vota la referendum la restaurantul "Faleza" (Eforie Sud), hotel "Astoria" (Eforie Nord), sala de sport (Eforie Nord), hotel "Traian" (Eforie Nord), sediul Poliției Locale (Eforie Sud).
La Năvodari, nu au fost locuri special amenajate prin restaurante, dar cei care nu sunt din localitate pot merge să voteze la orice locație din oraș unde există secții de votare.



Comentează știrea

radu
26 iulie 2012
se lucreaza

Se va face totul ca sa iasa cum trebuie sa iasa.Sarcina de partid.semnat:Radu Stefan Mazare.

Moga
26 iulie 2012
Bravo lor!!!

Ca sa vezi !!! Niciodata nu v-ati intrebat cum a putut fi votata analfabeta aia de Eba ca independenta , sau cum la 30 secunde vota un om la Paris ptr hotul de la Cotroceni si acum aveti o gramada de observatii legate de votul ptr demiterea golanului. Prosti ar fi sa nu aranjeze numarul voturilor ptr a scapa tara de acest bandit !!!

x
26 iulie 2012
xx

Moga, esti un prost...nu trebuie sa-ti para rau...asa esti tu...si nu te deranja sa-mi raspunzi ca nu ma intereseaza ce ai de spus.

yy
26 iulie 2012
y

sa traiesti bine ! xx

Răspuns la: xx
Adăugat de : x, 26 iulie 2012
Moga, esti un prost...nu trebuie sa-ti para rau...asa esti tu...si nu te deranja sa-mi raspunzi ca nu ma intereseaza ce ai de spus.
gina
1 august 2012
pt Basescu

Iesirile d-lui Basescu sunt jenante ,patetice si cinice Am senzatia unui amestec de mila cu sila Acest oprtunist cu o atitudine de trisor ,un excroc politic cu glasul de trompeta ruginita incearca sa ne arata cat de hoti si de rai sunt altii D-le presedinte suspendat ,ati spus tot ce ati avut de spus ,oamenilor Acceptati ca ati avut cea mai rusinoasa infrangere din cariera si lasati-ne !Parerea mea ca iesirile nevrotice si repetate nu fac decat sa inrautateasca imaginea presedintelui si asa sifonata f rau Anuntarea victoriei prin aprinderea flacarii democratiei ,chiar va ramane in istorie ca o mascarada ieftina ! Aceste clisee ambulante nu mai sunt inghitite de popor Omul Basescu a fost invins de propriile sale ambitii ,chiar si boicotul referendumului , acel rezultat minuscul ,a fost tot rodul gandirii sale ,de a smecheri ,de a insela . A riscat si a pierdut ,ca la un joc de ruleta . Acum sa aiba demnitatea ,sa recunoasca ca apierdut si sa se ducaaaa

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2312 secunde