Un nou parc eolian urmează să se construiască în comuna Comana

873

Articole de la același autor

Printre localitățile care au devenit din ce în ce mai atrăgătoare pentru firmele private interesate de dezvoltarea afacerilor în domeniul energiei eoliene se numără și Comana.
Aleșii locali din comuna Comana au aprobat, în ultima ședință ordi-nară, concesionarea unui teren de 3.000 de metri pătrați în vederea construirii a trei eoliene. Primarul comunei, liberalul Ion Adam, a precizat că alte patru eoliene vor fi ridicate în comună, însă pe terenuri private. "Investitorii au adresat primăriei o cerere în acest scop acum două luni. Dar nu am mai avut discuții cu ei. Eu vreau să văd ce fac în practică. Așa, discuții, noi am tot purtat, dar vrem să vedem ceva concret", a mai declarat Ion Adam.
În același context, consilierii au fost de acord, tot în ședința de săptămâna trecută, ca administrația locală să concesioneze un alt teren de 7.070 de metri pătrați pentru amenajări energetice. Ion Adam a menționat că, în zonă, urmează să se construiască o stație pentru distribuția energiei provenite de la eoliene.
Primarul a mai afirmat că administrația urmează să implementeze încă un proiect asemănător, derulat, însă, printr-un program european, cu fonduri de la Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului se ridică la un milion de euro și constă în realizarea unei stații de biogaz și construirea unei eoliene de 200 de kilowați pentru a asigura astfel iluminatul public și iluminatul tuturor instituțiilor din localitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.484 secunde