Un nou motiv de ceartă în Coaliție din cauza unei noi instituții care ar urma să se ocupe de investiții de două miliarde de euro

162
Un nou motiv de ceartă în Coaliție din cauza unei noi instituții care ar urma să se ocupe de investiții de două miliarde de euro - coalitie-1624370630.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională dedicată proiectelor din Sănătate este un nou motiv de ceartă în Coaliția de guvernare. Ea apare în Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Ministrul Sănătății spune că liderii Coaliției și-au dat deja acordul pentru noua instituție. La polul opus, premierul Florin Cîțu nu știe să existe vreun acord. Agenția Națională pentru Infrastructură în Sănătate ar urma să se ocupe de investiții de două miliarde de euro, fonduri prevăzute în PNRR. Rolul principal ar fi de a elabora proiecte pentru construirea noilor spitale și de a impune criterii de calitate. Agenția va oferi și consultanță consiliilor județene și primăriilor în ceea ce privește rețeaua sanitară.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: "Este un proiect care este prevăzut în programul de guvernare, program de guvernare care a fost negociat în Coaliție. Dacă pentru partenerii de Coaliție există întrebări sau dubii legate de obiectivele, modul de funcționare, modul de finanțare al acestei agenții, le răspund cu mare plăcere".

Surse politice susțin că mai mulți lideri liberali se opun proiectului și ar vrea ca banii să fie gestionați de autoritățile locale. Ministrul Sănătății este contrazis de premier.

Florin Cîțu, premierul României: "Această soluție a fost discutată în Coaliția de guvernare, nu a fost aprobată în Coaliția de guvernare, deci nu am cum să o susțin în acest moment. E o decizie pe care trebuie să o luăm în Coaliție, cu președinții de partid".

Din opoziție, social-democrații susțin că înființarea agenției ar dubla rolul Companiei Naționale de Investiții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4252 secunde