UDTTMR, pe cale să își adjudece postul de subprefect al județului Constanța

5565
UDTTMR, pe cale să își adjudece postul de subprefect al județului Constanța - 132dda4ea6bd1b0124b821d4f9d03d97.jpg

Articole de la același autor

Al doilea post de subprefect al județului Constanța se pare că va reveni Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România. El ar putea fi ocupat de actualul consilier superior pe regiunea de sud-est din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Aidun Curt-Mola.

Din octombrie 2009, de la numirea lui Claudiu Palaz, susținut de PDL, în funcția de prefect al județului Constanța, cel de-al doilea post de subprefect este vacant. Și chiar dacă nu de puține ori această funcție din fruntea județului a fost râvnită de mulți pedeliști, acum se pare că poziția va reveni minorității tătare. Și asta ca urmare a protocolului de guvernare încheiat, la nivel central, între PDL și minoritățile naționale. Astfel că, după luni bune în care postul a fost menținut vacant, timp în care au fost purtate numeroase negocieri între cele două părți, funcția de subprefect al județului Constanța a revenit minorității tătare. În acest context, potrivit declarațiilor deputatului Aledin Amet, au fost înaintate Ministerului Administrației și Internelor două propuneri. Prima dintre ele și care se pare că are șansele cele mai mari să primească și avizul favorabil din partea ministerului, este Aidun Curt-Mola, în prezent consilier superior pe regiunea de sud-est la Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.
Aidun Curt-Mola a absolvit Facultatea de Autovehicule Rutiere, promoția 1989, din cadrul Universității Brașov. A urmat o serie de cursuri de perfecționare în domeniul afacerilor europene, relațiilor publice, relațiilor interetnice, în țară și în străinătate, dar și cursuri INA (Institutul Național de Administrație), aici specializându-se pe probleme de management al proiectelor, al fondurilor structurale și pe procesul de descentralizare a administrației publice. De asemenea, în 2008 a urmat cursurile CODECS - Open University, în domeniul Managementul performant.
În perioada 1996 - 2000 Aidun Curt-Mola a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.
Din 1998 este consilier superior pe regiunea sud-est în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice din Guvernul României.
Cea de-a doua propunere înaintată de comunitatea tătară ministerului de profil este Varol Amet, avocat de profesie și președinte al UDTTMR. Amet a fost ales președinte al uniunii tătare în 2008.
Cum propunerile au fost înaintate, iar documentația necesară a fost întocmită, acum urmează ca în scurt timp să fie emisă și hotărârea de guvern prin care reprezentantul comunității tătare să capete oficial calitatea de subprefect al județului Constanța.
Reprezentanții UDTTMR au solicitat funcția de subprefect al județului Constanța alături de alte posturi în structurile de conducere ale deconcentratelor constănțene, odată cu intrarea minorităților naționale la guvernare împreună cu PDL.
Pe lângă postul de subprefect, minoritatea tătară a mai obținut și la nivel național funcția de subsecretar de stat la Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, aici fiind numit fostul deputat al UDTTMR, Sali Negiat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3643 secunde