UDTR și Primăria Techirghiol au reunit cele mai pricepute turcoaice la Festivalul Sarailiei

804

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada 22-23 august, pe faleza din Techirghiol, cea de a doua ediție a Festivalului Sarailiei. Evenimentul a fost organizat de Sucursala Techighiol a UDTR în parteneriat cu Primăria Techirghiol și le-a reunit pe cele mai pricepute turcoaice în prepararea deliciosului desert, din localitate. Deschiderea evenimentului a avut loc în prezența președintelui UDTR, ing. Fedbi Osman, a secretarului general, prof. Ervin Ibraim, a deputatului Iusein Ibram și a edilului orașului Techirghiol, Iulian Soceanu. Printre invitații prezenți la deschiderea festivalului s-au numărat: subsecretarul de stat din cadrul DRI, Aledin Amet, muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, subprefectul Județului Constanța, Șenol Ali, și secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Levent Accoium. La festival a participat și noul consul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, precum și directoul Centrului Cultural Yunus Emre Constanța, Tuna Balkan.

Prima zi a Festivalului Sarailiei a debutat cu un concurs la care participantele au preparat ad-hoc câte o tavă de sarailii. La finalul concursului toate concurentele au fost câștigătoare și au primit diplome de excelență și premii din partea UDTR. Festivalul a continuat cu obiceiuri de nuntă, prezentate de ansamblul Delikanlılar al UDTR, coordonat de președintele comisiei de tineret, Harun Osman.

În cea de a doua zi a Festivalului Sarailiei, deliciile turcești, baclavale, sarailiile și rahatul turcesc au putut fi degustate de toți turiștii prezenți pe faleza din Techirghiol. Ritmurile muzicii turcești au răsunat pe faleza din Techirghiol o dată cu programul artistic susținut de ansamblul folcloric Delikanlılar al UDTRö care a prezentat dansuri tradiționale turcești în aplauzele spectatorilor.

"Festivalul Sarailiei este primul eveniment cultural desfășurat în acest an de noi, în condițiile stării de alertă, care impun măsuri speciale, de distanțare socială și igienico-sanitare. Am reușit să organizăm acest festival și să ne promovăm valorile noastre culturale la Techirghiol, în plin sezon estival, în fața turiștilor români și străini și să demonstrăm încă o dată că Dobrogea este și rămâne un model interetnic european. Totodată, traversăm un moment dificil cel al pandemiei de Covid 19 și din acest motiv, am considerat necesar, ca în semn de mulțumire, să acordăm diplome de excelență medicilor care s-au implicat în tratarea pacienților bolnavi de Covid 19", a declarat președintele UDTR, Fedbi Osman.

Evenimentul a fost coordonat de Seriha Menseit, inițiatoarea proiectului care le-a oferit turiștilor prezenți la festival și posibilitatea să admire cusăturile și broderiile tradiționale turcești vechi de peste 100 de ani, expuse atenției publicului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1591 secunde