UDTR organizează Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului

382
UDTR organizează Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului - siglaudtr-1400693908.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România organizează, în perioada 23-24 mai, cea de a XI-a ediție a Festivalului Cultural Sportiv al Tineretului. Evenimentul este organizat de comisia de tineret din cadrul UDTR și reunește 300 de tineri de etnie turcă, de la filialele uniunii din județele Constanța și Tulcea, dar și din București. Ca în fiecare an, la manifestările din cadrul festivalului sunt invitați să participe tineri tătari, ruși lipoveni, greci, aromâni și români. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, Festi-valul Cultural Sportiv al Tine-retului va debuta vineri, 23 mai, la orele 8.30, cu un minicam-pionat de fotbal pe terenul sintetic al Hotelului "Dorna" din stațiunea Mamaia. După festi-vitatea de premiere a învingătorilor la fotbal, concursurile sportive vor continua, la orele 14.00, cu un minicampionat de tenis de masă, bowling și biliard desfășurat la Constanța, la Lake View. 


Tot în cadrul festivalului, sâmbătă, 24 mai, începând cu orele 11.00, va avea loc simpozionul cu tema "Ziua Tineretului și Sportului". Simpozionul se va desfășura în sala de conferințe a Hotelului "Florida" din stațiunea Mamaia (vizavi de Aqua Magic, pe malul lacului Siutghiol). De la orele 13.00, tinerii se vor întrece în cadrul unui concurs de artă culinară. În aceeași locație, vor intra în concurs tinerii pasionați de remi și table, la orele15.00. 


"Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului este cea mai amplă manifestare organizată anual de UDTR, consacrată tinerilor. Atât competițiile sportive, cât și simpozionul tematic sunt organizate pentru a marca Ziua Ti-neretului și Sportului care se sărbătorește în Republica Turcia, la 19 mai și pentru a aduce un omagiu marelui lider Mustafa Kemal Atatürk, care a dedicat această zi tinerilor, transformând-o în sărbătoare națio-nală", a declarat președintele UDTR, Osman Fedbi. 


La festival, sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium, subsecretarul de stat din cadrul DRI Aledin Amet, muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat, și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Boz-calișkan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5316 secunde