UDTR marchează sosirea primăverii printr-un festival cultural

262
UDTR marchează sosirea primăverii printr-un festival cultural - festivaludtr-1458924524.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează, sâmbătă, 26 martie, de la ora 12.00, în Sala "Remus Opreanu"din cadrul Prefecturii Constanța, cea de a XV-a ediție a Festivalului Interetnic "Primăvara Comunitară". 


Festivalul reunește ansambluri folclorice aparținând Uniunii Democrate Turce din România, Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Comunității Rușilor Lipoveni din Constanța și Primăriei Cumpăna.


"A devenit o tradiție pentru UDTR să marcheze sosirea primăverii împreună cu reprezentanții altor comunități etnice din Dobrogea, care ca și etnicii turci păstrează și astăzi tradiții și obiceiuri practicate în preajma echinocțiului de primăvară. Având ca punct de plecare Nevruzul, o sărbătoare străveche a popoarelor de origine turcă ce este marcată în fiecare an la 21 martie, din Asia până în Balcani, dorim ca prin acest festival să punem în valoare zestrea culturală și a altor comunități etnice care trăiesc în armonie în Dobrogea, dar și pe cea a românilor majoritari", a declarat președintele Comisiei de Cultură a UDTR, Serin Turkoglu.


Cei care vor participa la festival vor putea admira dansurile tradiționale și cântecele de primăvară ale ansamblurile folclorice: "Delikanlilar", "Fidanlar", "Șirinler", "Kardelen" toate aparținând UDTR, Ansamblul de dansuri al Colegiului Național "M.Kemal Atatürk" din Medgidia, "Canlar" (UDTTMR-filiala Cobadin), "Galuboe More" (CRLR-filiala Constanța), "Mugurașii Cumpenei" (Primăria Cumpăna) și "Dor" (Comunitatea Aromână).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Premii pentru elevii de etnie turcă
Pagina a fost generata in 0.4629 secunde