UDTR a marcat "Kurban Bayram". Familiile nevoiașe au primit pachete cu alimente

529
UDTR a marcat

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din Ro-mânia (UDTR) a marcat, în perioada 12 - 15 septembrie, "Kurban Bayram", una dintre cele mai importante săr- bători religioase a musulmanilor de pretutindeni. 


Pe parcursul acestui eveniment, pre-ședintele UDTR, Osman Fedbi, cu sprijinul Federației Turcilor din Olanda, a împărțit circa 5.000 de pachete etnicilor turci din județul Constanța. Astfel, carnea ovinelor sacrificate conform tradiției a ajuns pe mesele familiilor nevoiașe de turci de la filialele UDTR din: Constanța, Lazu, Cumpăna, Mangalia, Tuzla, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Eforie, Cumpăna, Măcin, Hârșova, Medgidia, Călărași, Brăila, Galați, Băneasa, Făurei, Dobromir, Lespezi, Adamclisi, Castelu și Fântăna Mare. Au mai fost donate 250 de pachete Colegiului "Kemal Ataturk" din Medgidia. 


"Este al cincilea an consecutiv când, prin intermediul Federației Turcilor din Olanda, reușim să aducem bucurie în sufletul turcilor cu venituri reduse care nu își permit să sacrifice un animal conform tradiției islamice. Am adus bucurie și speranță în sufletul a 5.000 de familii musulmane", a declarat președintele UDTR, Osman Fedbi. 


Pe de altă parte, în ultima zi de săr-bătoare,15 septembrie, au debutat la Hârșova manifestările cultural-religioase organizate de filiala UDTR din localitate, cu prilejul aniversării a 204 ani de la construirea geamiei "Sultan Mahmud". În cadrul manifestărilor, reprezentanții filialelor UDTR au participat la o slujbă religioasă oficiată la geamia "Sultan Mahmud", monument istoric, dar și la un program artistic susținut de ansambul folcloric "Martilar" al UDTR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4629 secunde