UDMR va avea candidat propriu la prezidențiale

246

Articole de la același autor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, vineri, că formațiunea pe care o conduce va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, precizând că acesta va fi desemnat în 28 august și că nu-l tentează să fie el neapărat candidatul.
"Așa cum din 1996 încoace de fiecare dată am avut candidat la alegerile prezidențiale, vom avea și în anul 2019. Atâta pot să vă spun în acest moment, că sigur va exista un candidat din partea noastră. Pe 28 august vom avea o ședință și atunci vom lua decizia nominală, vom face nominalizarea", a afirmat Kelemen Hunor la RFI.


El a menționat că, imediat după alegerile europarlamentare, conducerea UDMR și președinții organizațiilor teritoriale au decis că Uniunea va avea candidat și urmează să stabilească cine va candida.


"Cel mai comod este să meargă liderul de partid, e cea mai simplă variantă, hai să spunem așa, cu cele mai puține complicații în interior, dar, după ce de două ori eu am fost, nu mă tentează în sensul că trebuie să fiu eu neapărat. Vom vedea ce spun și colegii, dar este competiția deschisă sau posibilitatea să se înscrie oricine dorește până în 28 august există, nu am stabilit înainte și nu vom stabili înainte de 28", a spus liderul UDMR, întrebat dacă îl tentează să candideze.
El a mai afirmat că UDMR a avut permanent un discurs responsabil, și nu radical, subliniind, însă, că atunci când sunt chestiuni care trebuie spuse tranșant, nu este de acord să se "ascundă după degete".


"Discursul nostru este un discurs constant de aproape 30 de ani, discurs care permanent a fost un discurs responsabil și față de comunitatea noastră, și față de România. Deci, eu nu cred că UDMR are un discurs mai radical. Sigur, când sunt chestiuni care trebuie spuse tranșant, vom spune tranșant. Eu nu sunt de acord că trebuie să mă ascund după degete și permanent trebuie să formulez mesajele extrem-extrem de diplomatic", a adăugat Kelemen Hunor, întrebat dacă discursul politic al formațiunii a devenit mai radical în ultimii ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6045 secunde