UDMR invită premierul la o întâlnire cu liderii partidelor parlamentare

194
UDMR invită premierul la o întâlnire cu liderii partidelor parlamentare - ddd-1586285182.jpg
Premierul Ludovic Orban va primi o nouă invitație pentru a se întâlni cu liderii partidelor parlamentare, în condițiile în care marți a lipsit de la o astfel de întâlnire în care s-au discutat măsuri importante pentru români, în contextul pandemiei de coronavirus, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

"A fost o inițiativă binevenită - să existe un dialog între Guvern și Parlament și între liderii partidelor politice din Parlament. Cu excepția liderului PNL (Ludovic Orban - n.r.), toți au fost prezenți online. Am discutat despre situația actuală, cu accente marcante asupra situației din sistemul sanitar și bineînțeles și despre consecințele epidemiei în plan economic și deciziile care trebuie luate sau care au fost votate în Parlament sau luate la nivel de Guvern - insuficiente, până la urmă, și lipsite de curaj, cred eu. Am discutat despre necesitatea acestui dialog permanent săptămânal și am constatat cu toții că cei de la Guvern nu prea doresc să dialogheze cu Parlamentul, ceea ce nu este bine. De aceea, vom transmite încă odată o invitație către președintele PNL, premierul României, domnul Ludovic Orban, prin care îl rugăm să vină și el la aceste discuții online. Dacă nu poate, să aibă un delegat, cineva din conducerea PNL, fiindcă aici este vorba despre o mână de ajutor, intenția de a ajuta Guvernul, nu este vorba despre o dispută politică, despre critici, despre astfel de chestiuni", a afirmat marți Kelemen Hunor.

El a subliniat că, în continuare, Parlamentul trebuie să aibă un rol important, mai ales în această perioadă de situație de urgență. "Au existat și câteva propuneri concrete, dar trebuie să vedem la o discuție viitoare cum putem să le ducem mai departe, cum vom aproba, cu ce amendamente, ordonanțele aprobate de Guvern 30, 32, 37 - toate sunt legate de situația economică și de ajutorul care trebuie dat atât firmelor mici și mijlocii, dar mai ales acelor persoane care rămân fără locuri de muncă. Trebuie să vedem ce facem cu medicii de familie, pentru că ei rămân o categorie vulnerabilă în continuare și nu au fost incluși în prevederile care vizează ceilalți medici și asistenți medicali. (...) Este important să continuăm acest dialog, pentru că este o perioadă în care este nevoie de astfel de întâlniri și mai ales este nevoie de solidaritate și să lăsăm la o parte celelalte dispute politice până când se va termina această pandemie", a precizat liderul UDMR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5235 secunde