UDMR, cotă obligatorie de 15% pentru reprezentarea femeilor în conducerile organizațiilor

100
UDMR, cotă obligatorie de 15% pentru reprezentarea femeilor în conducerile organizațiilor - 20170123intavicepresedinte-1494578107.jpg

Articole de la același autor

UDMR va introduce, cu prilejul Congresului de la Zalău, din 13 mai, o cotă obligatorie de 15% de reprezentare a femeilor la nivelul structurilor de conducere ale organizațiilor județene, dar și la nivel național, a anunțat președintele filialei județene UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler, citat de Agerpres.


Potrivit acestuia, introducerea sistemului de cote obligatorii de reprezentare a femeilor la nivelul structurilor de conducere poate fi un factor determinant cu scopul schimbării mentalităților învechite la nivelul întregii societăți. 


"Dacă vorbim despre nevoia de schimbare a mentalităților, atunci parteneriatul egal este soluția. Doar dacă femeia este într-adevăr partenerul egal al bărbatului și în politică și în administrație, și în viața publică în general, abia atunci vom putea vorbi despre schimbare", a declarat, într-o conferință de presă, Iuliu Winkler.


El a mai amintit faptul că va exista o recomandare ca la nivelul structurilor locale ale UDMR această cotă să fie de o treime.
La ora actuală, 18% dintre membrii grupului UDMR din Camera Deputaților sunt femei, în vreme ce în grupul de la Senat nu există nicio femeie, a mai arătat deputatul european.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3512 secunde