UDMR cere blocarea Ordonanței

108
UDMR cere blocarea Ordonanței - attilakorodi465x390-1486137386.jpg
UDMR cere tuturor partidelor să blocheze în parlament Ordonanța de urgență care modifică codul penal.


UDMR cere celor care pot să retragă Ordonanța să o facă și un pact între toate partidele politice, un pact prin care să se spună foarte clar că niciodată, prin Ordonanță de urgență, nu se vor mai modifica codurile penale și codurile de procedură penală. Este o situație inacceptabilă, spun cei de la UDMR.

"Situația actuală este foarte îngrijorătoare, arată deciziile Curții Constituționale conform cărora numeroase articole ale Codului Penal și Codului de Procedură Penală sunt neconstituționale. Codurile trebuie modificate, dar nu oricum. Poziția UDMR este că legiferarea prin ordonanțe de urgență este inacceptabilă, mai ales în cazul Codului Penal și al Codului de Procedură Penală. Statul de drept se bazează pe principiul separării puterilor în stat. Legiferarea este sarcina și responsabilitatea Parlamentului. Modalitatea de adoptare legislativă prin OUG este, în opinia noastră, inacceptabilă. Prin urmare, UDMR propune semnarea unui acord politic între partidele politice, un pact prin care fiecare formațiune să-și asume responsabilitatea ca, în cazul accederii la guvernare, nu va modifica prin OUG Codul Penal și Codul de Procedură Penală", a declarat Korodi Attila, liderul deputaților UDMR.

El a arătat ordonanța de urgență adoptată de Guvern privind codurile penale pune în acord legislația doar cu cinci dintre cele 40 de decizii luate de către CCR în acest domeniu, motiv pentru care este nevoie de un proiect de lege mai cuprinzător.

"UDMR va propune partidelor politice și președintelui statului, în cadrul consultărilor care vor avea loc săptămâna viitoare, ca, în urma unei dezbateri, Parlamentul să modifice Codul Penal prin procedură de urgență, astfel încât toate deciziile CCR să fie incluse în textul de lege. UDMR a depus azi amendamentele formulate în privința modificării Codului Penal. Una din propunerile Uniunii vizează eliminarea sumei limită de 200.000 lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, deoarece această prevedere nu a fost făcută la propunerea Curții Constituționale", a conchis deputatul Korodi Attila.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Social : Plaja din Mamaia, în pericol!
Pagina a fost generata in 0.5709 secunde