Țuțuianu confirmă afirmațiile Gabrielei Firea privitoare la desființarea Bucureștiului

252
Țuțuianu confirmă afirmațiile Gabrielei Firea privitoare la desființarea Bucureștiului - 3adriantutuianu7437112mediafaxfo-1542374972.jpg
Senatorul Adrian Țuțuianu susține că miza ședinței la care au participat mai mulți primari de sectoare, alături de liderul PSD Liviu Dragnea, ar fi fost de a slăbi influența Gabrielei Firea în administrarea Capitalei, potrivit Agerpres.

"Primăria București, din bugetul propriu, face echilibrări pentru sectoare și au decis prin formula de calcul să lase foarte puțini bani la nivel de municipiu București și să dea toți banii la sectoare, în așa fel încât primarul să rămână fără influență și fără un cuvânt de spus, că dacă nu ai resurse, nu ai niciun cuvânt de spus în administrarea Bucureștiului. Veți vedea asta, se va confirma la momentul promovării proiectului bugetului de stat pe anul 2018", a afirmat Adrian Țuțuianu, într-o conferință de presă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, sâmbătă, că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar intenționa să promoveze o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare ale Bucureștiului să fie transformate în unități administrativ-teritoriale de sine stătătoare.

"Domnul Dragnea a anunțat, într-o ședință cu câțiva domni primari de sectoare, că dorește să desființeze Bucureștiul (...). Le-a spus că va pregăti în perioada următoare o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare să devină orașe, să devină unități administrativ-teritoriale, ceea ce este anticonstituțional, pentru că în Constituție scrie foarte clar și Constituția nu se modifică prin ordonanță de urgență. (...) Acum câteva zile a spus că este în pregătire textul unei ordonanțe de urgență prin care, practic, Primăria Capitalei ori să se desființeze în totalitate, ori să devină o instituție decorativă, iar cele șase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraș (...), împărțind atât patrimoniul, cât și bugetul", a declarat Firea, la România TV.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2912 secunde