Trei intrebări care frământă România, la debut de campanie electorală prezidențială

79
Trei intrebări care frământă România, la debut de campanie electorală prezidențială - ponta42-1412768369.jpg
Președintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, i-a cerut astăzi premierului Victor Ponta să raspundă la trei intrebări care frământă societatea românească la debut de campanie electorală prezidențială:

1. Ce anume v-a oprit, domnule prim ministru, în calitate de șef al majorității parlamentare, să cereți liderilor d-voastră din Parlament să nu plece în campanie fără a fi aprobat cererea DNA de a ancheta pe foștii miniștri și parlamentari acuzați de mită în dosarul Microsoft?

2. De ce, la ora la care scriu aceste rânduri, doi dintre oamenii direct implicați în acest dosar, d-na Ecaterina Andronescu și d-nul Mihnea Costoiu, sunt în continuare cei care au controlul asupra fondurilor de cercetare din România, și cu aprobarea d-voastră au modificat și modifcă legislația acum, astăzi, sub ochii noștri pentru a controla politic aceste fonduri?

3. În sfârșit, nu pot să nu vă întreb, domnule prim ministru, de ce avem iarăși peste optsprezece milioane de votanți în aceste alegeri și listele de semnături nu se pot verifica? De ce suntem iarăși în situația din vara lui 2012? Atunci acuzați pe predecesorii d-voastră: ei fuseseră la guvernare. Dar acum, cine e de vină că nu s-au putut introduce alegătorii din România într-o bază de date electronică, nici de către evidența populației, nici de către nimeni altcineva?


Articolul integral AICI


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4279 secunde