Transferul Stadionului Farul și Palatului Copiilor la Primăria Constanța, blocat de liberali. Făgădău le dă termen de răzgândire

1486
6
Transferul Stadionului Farul și Palatului Copiilor la Primăria Constanța, blocat de liberali. Făgădău le dă termen de răzgândire - sedintaconsiliullocal5-1472658367.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța s-au reunit, ieri, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, în cadrul unei ședințe ordinare. Pe ordinea de zi s-au aflat 41 de proiecte de hotărâre, însă cinci dintre ele, considerate ca fiind cele mai importante, au fost retrase de pe odinea de zi din diverse motive.


Printre acestea se aflau și cele ce vizau solicitările ce urmau să fie formulate către Guvernul României de emitere a unor hotărâri pentru transmiterea Clubului Sportiv "Fotbal Club Farul" Constanța, Palatul Copiilor, Complexul sportiv Badea Cârțan și imobilul din zona Palas unde ar urma să se construiască locuințe pentru persoanele sărace, către administrația locală.


Retragerea acestor proiecte de pe ordinea de zi a avut loc la solicitarea liberalilor care, anterior ședinței Consiliului Local Municipal Constanța, au organizat o conferință de presă în care au argumentat pretențiile lor. 


Ei au susținut că, în spatele acestor proiecte de hotărâre, nu există o documentare serioasă, care să-i convingă de necesitatea investiției, cu atât mai mult cu cât există alte obiective care sunt lăsate de izbeliște în municipiul Con-stanța. Totodată, au invocat faptul că nu există studii de fezabilitate pentru ca aceste investiții să treacă din adminis-trarea ministerelor respective, în administrarea Primăriei Constanța, nu s-au făcut dezbateri publice pentru ca cetățenii să-și spună opiniile, nu există o previziune financiară și nu se specifică în expunerea de motive cu ce bani și cât costă modernizarea acestor obiective. În plus, liberalii au mai argumentat că, în expunerea de motive, sunt invocate documente care nu există. 


În altă ordine de idei, consilierii locali ai PNL au mai spus că nu sunt împotriva modernizării acestor obiective însă își doresc ca lucrurile să fie clarificate în privința tuturor aspectelor. Mai mult, ei au precizat că ar fi bine ca aceste impedimente să fie rezolvate de inițiator și, ulterior, peste șase luni, să fie reintroduse pe ordinea de zi, altfel graba cu care se dorește rezolvarea acestor proiecte lasă loc la interpretări electorale cu atât mai mult cu cât se apropie alegerile parlamentare, dar și că se creează suspiciuni că unii "rechini imobiliari au pus ochii pe toată zona Palatului Copiilor-Stadionul Farul".


Referitor la aceste proiecte care au fost retrase de pe ordinea de zi, primarul Mu-nicipiului Constanța, Decebal Făgădău, a făcut unele precizări, la sfârșitul șe-dinței de ieri.


"Baza sportivă Farul arată deplorabil. Baza este administrată de FC Farul care se îndreaptă spre faliment. Pentru a nu pierde timp am considerat că este datoria mea să propun consiliului local să fie adoptat un document ca stadionul să fie transferat municipalității. Aceeași abordare am avut-o și legat de Palatul Copiilor", a afirmat primarul Decebal Făgădău. El a mai menționat că nu există nicio legătură între proiectul propus de Consiliul Județean Constanța, în urmă cu o lună, prin care se dorise preluarea Palatului Copiilor și de această instituție, dar a fost respinsă, tot de aleșii liberali, și cel de la Consilul Local. 


"Eu aveam de mult timp pregătit acest proiect. Mi se pare firesc ca municipiul să administreze aceste două unități. Actualmente acestea reprezintă două pete negre pe obrazul orașului", a mai declarat Făgădău. 


Totodată, primarul a făcut referire și la Complexul Badea Cârțan. 


"În acea zonă avem mai multe proiecte. Construirea unei Săli Polivalente și a unui bazin olimpic de înot, dar și reabilitarea sălii de sport a Liceului Sportiv. Din acest tablou lipsea Complexul Badea Cârțan, care este abandonat. El nu se poate desființa, întrucât legea interzice acest lucru. Înainte de ședință a venit la mine doctorul Rezeanu, consilier PNL, și mi-a transmis că au avut discuții în interiorul organizației. Le dau răgaz până la următoarea ședință din septembrie să se hotărască. Eu oricum le voi introduce din nou pe ordinea de zi", a declarat edilul Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Liber
1 septembrie 2016
Precizare

Ce naiba cauta idioata aia de Trandafir in consiliul local cand ea nu e in stare nici sa lege doua cuvinte. O nulitate absoluta care tine proiectele orasului pe loc. O imbecila ordinara care se crede si mare profesoara pe la univesitate. Toti liberalii sunt niste canalii ordinare

dhgthh
1 septembrie 2016
....

Cum scăpăm noi de lighioanele astea? Oare asa va fi in următori ani? Unu propune si unu refuza? Oare nu vor ei sa isi faca bagaju si sa dispara din peisaj? FRATILOR NU MERGETI LA VOT. TOTI SUNT NISTE LICHELE CARE SE POARTA FRUMOS ACUM SI DUPA ALEGERI ITI IAU SI PIELEA DUPA TINE SA O DUCA EI BINE. IN ULTIMELE MANDATE AU DAT LEGI CARE NE AU FACUT NISTE SCLAVI AI LOR. MUNCIM PENTRU EI. TAXE TAXE TAXE TAXE DOAR TAXE PENTRU POPULATIE AU IN CAP. SUNTETI NISTE LIGHIOANE LICHELELOR

Votant
1 septembrie 2016
minciuni si rea-credinta

fagadau nu a fost in stare sa termine trotuarele de pe Tomis nici pana azi, si vrea sa ne prosteasca ca nu poate sa doarma linistit de grijile ce l-au cuprins cu privire la cele 2-3 baze sportive pe care le mai avem. cat tupeu... iar in privinta palatului trebuie sa fii cel putin cretin sa nu iti dai seama ce urmaresc... ce sa spun, nu se pot tunde balariile de acolo decat daca devine proprietatea consiliului local... adica, hai sa il luam si sa il dam apoi cui vrem noi, cam cum s-a intamplat si cu amenajarea de la gravity park de peste drum, unde ne-am trezit pe sest cu un club de noapte...

m
1 septembrie 2016
mm

Nea fagadau ai multe proiecte in Badea Cartan asa?Pai in curand se termina proiectetul,dar ar mai fi loc de inca doua trei blocuri,nu?Sala pentru cine o faci ca deja acolo a devenit teren privat?Si daca tot te lauzi cu proiectele tale marete fa public proprietarii parcului Tabacarie care urmeaza sa construiasca de la City Mall pana la intrarea in Mamaia.Unii cam stiu cine sunt dar fa-i tu public sa afle si jurnalistii ca ei saracii habar nu au.

zoro
1 septembrie 2016
e hai sa nu exageram !

Ma da ce suparat mai esti pe liberalii care nu dau mana libera pesedistilor ! Niste canalii liberalii astia, dar pesedistii cum ti se par ? Asa de curiozitate ? Ca de calitatea pesedistilor posedati de dorinta de a distruge tot ce reprezinta Constanta, ne-am lamurit. Hai sictir cu gunoaiele tale !! Si sa fie clar, nu tjn cu cineva in mod deosebit dar pana acum, din ce vad ca se intampla in Consiliu, bravo PNL ca nu le dati mana libera la hotie !!

ath
1 septembrie 2016
Oblio nu a inteles.Ce nu pricepi,Oblio ?

Citind acest articol,de la cap la coada,mi-am spus ca in Tara Capetelor Tuguiate ,in sfarsit ,s-a nascut un copil cu capul rotund.Este pentru prima data in ultimii 27 ani cand in Tara Capetelor Tuguiate se vorbeste despre un studiu de fezabilitate,despre previziune financiara sau costul modernizarii.Pe vremuri,noi spuneam studiu tehnico-economic.Acest copil cu capul rotund,un nenorocit de altfel,s-a nascut si cu a doua malformatie.Este destept,stie carte.Apoi m-am intrebat cine poate fi destept in Partidul Capetelor Tuguiate(PNL).Ati ghicit,se numeste Vergil Chitac,el este liberalul cu capul rotund,liberalul care eu nu am vrut sa-l votez.El este Oblio,el nu intelege ce vrea Fagadau.Am verificat in alt ziar local.La noi in oras,unde aproape toti locuitorii,animalele dar si lucrurile sunt tuguiate,intrebarile sau pretentiile liberalilor nu au sens,nu au o explicatie logica.Drept urmare Regele Fagadau,omul cu cel mai mare cap tuguiat,i-a dat un timp de gandire domnului Chitac.Ori isi pune pe cap o palarie cu tugui,asa ca palaria noastra,ori pleaca la plimbare in Padurea Fara Rost.Mai Oblio,domnule Chitac,ai inteles ce vrea regele nostru ? Este ultimul avertisment.Voi,astia fara tugui,aveti datoria sa "votaci".

Pagina a fost generata in 1.614 secunde