Traian Băsescu: PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriașă moschee

Luni, 06 Mai 2019
3792
Traian Băsescu, cel care deschide lista candidaților PMP la europarlamentare, a fost prezent, sâmbătă, la Constanța cu ocazia campaniei electorale derulate de partid la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. 


Întrebat cum de s-a decis să candideze la europarlamentare, fostul președinte al României a răspuns: "M-au chemat și mi-au spus că e nevoie de mine, vă spun sincer". El a adăugat că decizia de a candida a fost luată în cadrul unei ședințe alături de colegii din PMP, atunci când aceștia i-au solicitat sprijinul. Cât despre vizita la Constanța, fostul șef al statului a lăsat să se înțeleagă că încă este legat foarte mult sufletește. 


"Aceasta este prima conferință de presă din campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Mă bucur că se întâmplă la Constanța, păcat că partidul este prea mic pentru valoarea oamenilor pe care îi avem pe listă. Sub poziția 1 sunt oameni cu cariere, nu avem niciun transfer din societatea civilă sau veniți de la alte partide. Ne-am învățat minte! Motivul? Ce s-a întâmplat în legislatura trecută. Siegfrid Mureșan și Cristian Preda sunt aleșii noștri și ce am făcut? Au plecat la alte partide. D-aia nu avem niciun europarlamentar acum și din acest motiv nu vom avea nici oameni în secțiile de votare ceea ce înseamnă că suntem în dezavantaj. Cred, totuși, într-un rezultat pozitiv pentru PMP", a declarat Traian Băsescu.
În cadrul întâlnirii cu presa dar și cu membri sau simpatizanți ai PMP, el a vorbit despre proiectele partidului pe plan intern, dar a ținut și o adevărată lecție de politică externă.  


Printre altele, fostul președinte Traian Băsescu a precizat că, dacă va ajunge europarlamentar, va propune elaborarea unui regulament privind statutul migranților, care să fie aprobat în Parlamentul European, el afirmând că PMP nu va fi de acord cu transformarea Uniunii Europene într-o uriașă moschee.
"Uniunea Europeană are probleme interne la care noi avem soluții practice, ce sunt prezentate în programul electoral. Spre exemplu, avem o populație europeană nemulțumită de situația cu migrația, iar PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriașă moschee. Să vină să vadă cum se trăiește la noi, împreună cu turci, cu tătari, cei care vin buluc în Europa din țări de cult islamic și să accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastră este să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranților, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige migranții la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau ca aceștia să se afle într-o situație de studii pentru locuri de muncă. Să manifeste respect pentru tradițiile și cultura europeană și integrare în cultura europeană. Aceste pretenții le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forța, ei au optat să vină în Europa", a spus Traian Băsescu.


În context, el a subliniat faptul că politica migraționistă poate fi gestionată dacă politicienii se vor implica efectiv.
"Europa nu poate fi distrusă de sloganul laș 'politically correct', sub care se ascund politicienii de la vârf care spun că politic este corect să îi lăsăm să facă ce vrea. Politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, șterpelesc și așa mai departe? Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că au ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul «politically correct». Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creștine, respect pentru valorile europene. Reversul este expulzarea care trebuie făcută chiar și în masă. În momentul de față, dintre cei care au intrat ca hoardele de nomazi în 2015 în Europa, în Uniunea Europeană, 65% nu au loc de muncă, pentru că nu îi interesează. Și asta, într-o situație în care este criză de forță de muncă în toată Europa. De ce? Nu au calificare. Poziția noastră este elaborarea acestui regulament care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene. Sigur nu le interzice nimeni să își păstreze limba, să își păstreze cultura, dar respectă și valorile mele, că ai venit peste mine fără să te chem", a explicat fostul președinte Traian Băsescu.


(Comandat de Partidul Mișcarea Populară, cod mandatar financiar 41190004)

Pagina a fost generata in 0.3009 secunde