Traian Băsescu: "Mă surprinde opțiunea PNL de a aduce candidați din afara partidului"

572
Traian Băsescu:

Articole de la același autor

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a declarat surprins de opțiunea Partidului Național Liberal de a aduce din afara formațiunii candidați, atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru alte funcții. 


"Uitați-vă la PNL, ca atitudine. Și-au adus pe ultima sută, din afara partidului, candidatul la prezidențiale. Și-au adus, în căutările lor intense, pe Marian Munteanu, la Primăria Capitalei. Acum și-au importat un jurnalist de pe piața liberă. Pe mine mă surprinde că n-au găsit candidați din interiorul partidului și mă surprinde și relaxarea cu care fac lucrurile acestea. Deci, locurile unu și trei sunt ocupate de două importuri proaspete", a declarat fostul președinte al României, la TVR 1. 
Printre altele, fostul președinte a mai spus că, în cadrul partidului există oameni valoroși, dar PNL s-a lansat în acest tip de politică din dorința de a face concurență USR. 


"Eu sunt surprins de opțiunea de a aduce tot timpul din afară candidați. Acesta este un partid mare. Oameni valoroși, cunoscuți au. Slavă Domnului! A dispărut Anca Boagiu. Chiar Adriana Săftoiu. Și Predoiu. Eu nu știu de ce s-au lansat în tipul acesta de politică, la concurență cu USR", a spus Traian Băsescu. 


El a apreciat că în aceste situații nu este vorba despre decizii colective, ci de hotărâri care aparțin unui singur om, nominalizându-l în acest sens pe președintele PNL, Ludovic Orban. 


"Cum să aduci capul de listă din import? Locul trei din import? Candidat la Primăria Capitalei din import? Mă uitam când a ieșit Ludovic Orban din Consiliul lor Național să anunțe lista. Păi, Blaga era după locul trei, ascuns, pitit undeva, iar acum, la lansarea în România a candidatului la funcția de președinte al Comisiei Europene, a lui Weber, pe Blaga l-au pus pe ultimul scaun în prezidiu. Pe ultimul scaun din dreapta. Păi, e Vasile Blaga! V-a adus partidul, vi l-a servit ca pe o farfurie cu mici și îl tratați așa", a spus fostul președinte al României. 


Băsescu s-a declarat convins că dacă PDL "nu se vărsa în PNL", azi partidul avea o susținere în sondaje de 22-25%, deoarece are structurile organizatorice necesare. 


Reamintim că, săptămâna trecută, PNL a anunțat lista ce cuprinde candidații pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Cap de listă este moderatorul de la Realitatea TV Rareș Bogdan, urmat de Mircea Hava, Siegfried Mureșan (care a demisionat anul trecut din PMP și s-a înscris în PNL), Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0442 secunde