Traian Băsescu: "Mă surprinde opțiunea PNL de a aduce candidați din afara partidului"

Miercuri, 20 Martie 2019
509
Senatorul PMP Traian Băsescu s-a declarat surprins de opțiunea Partidului Național Liberal de a aduce din afara formațiunii candidați, atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru alte funcții. 


"Uitați-vă la PNL, ca atitudine. Și-au adus pe ultima sută, din afara partidului, candidatul la prezidențiale. Și-au adus, în căutările lor intense, pe Marian Munteanu, la Primăria Capitalei. Acum și-au importat un jurnalist de pe piața liberă. Pe mine mă surprinde că n-au găsit candidați din interiorul partidului și mă surprinde și relaxarea cu care fac lucrurile acestea. Deci, locurile unu și trei sunt ocupate de două importuri proaspete", a declarat fostul președinte al României, la TVR 1. 
Printre altele, fostul președinte a mai spus că, în cadrul partidului există oameni valoroși, dar PNL s-a lansat în acest tip de politică din dorința de a face concurență USR. 


"Eu sunt surprins de opțiunea de a aduce tot timpul din afară candidați. Acesta este un partid mare. Oameni valoroși, cunoscuți au. Slavă Domnului! A dispărut Anca Boagiu. Chiar Adriana Săftoiu. Și Predoiu. Eu nu știu de ce s-au lansat în tipul acesta de politică, la concurență cu USR", a spus Traian Băsescu. 


El a apreciat că în aceste situații nu este vorba despre decizii colective, ci de hotărâri care aparțin unui singur om, nominalizându-l în acest sens pe președintele PNL, Ludovic Orban. 


"Cum să aduci capul de listă din import? Locul trei din import? Candidat la Primăria Capitalei din import? Mă uitam când a ieșit Ludovic Orban din Consiliul lor Național să anunțe lista. Păi, Blaga era după locul trei, ascuns, pitit undeva, iar acum, la lansarea în România a candidatului la funcția de președinte al Comisiei Europene, a lui Weber, pe Blaga l-au pus pe ultimul scaun în prezidiu. Pe ultimul scaun din dreapta. Păi, e Vasile Blaga! V-a adus partidul, vi l-a servit ca pe o farfurie cu mici și îl tratați așa", a spus fostul președinte al României. 


Băsescu s-a declarat convins că dacă PDL "nu se vărsa în PNL", azi partidul avea o susținere în sondaje de 22-25%, deoarece are structurile organizatorice necesare. 


Reamintim că, săptămâna trecută, PNL a anunțat lista ce cuprinde candidații pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Cap de listă este moderatorul de la Realitatea TV Rareș Bogdan, urmat de Mircea Hava, Siegfried Mureșan (care a demisionat anul trecut din PMP și s-a înscris în PNL), Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu etc. 


Pagina a fost generata in 0.4393 secunde