Traian Băsescu: "Limitarea testelor este crimă împotriva românilor"

569
Traian Băsescu:

Articole de la același autor

În cursul zilei de ieri, cu puțin timp înainte ca președintele Klaus Iohannis să iasă public pentru a anunța extinderea stării de urgență, fostul șef al statului, actualmente europarlamentar, Traian Băsescu, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj.

"Domnule președinte, este urgent! Câteva lucruri care trebuie scrise în decretul de extindere a stării de urgență. Anularea nerespectării dreptului la viață intimă, familială și privată; extinderea timpului de circulație pentru pensionari la trei ore; creșterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectați să moară în casele lor fără asistență medicală. Ce fac Vela, Arafat și Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor!", a transmis Traian Băsescu.

El a mai adăugat că se impune carantină severă pentru că proporția populației afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puține teste și accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea șantierelor de construcții pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcțiune și extinderea sistemului de irigații.

Pe lângă acestea, Traian Băsescu a mai spus că este nevoie de asigurarea de echipamente de protecție individuală și reluarea producției industriale în zone unde nu sunt focare de infecție.

Și ca o ultimă recomandare, fostul președinte al României a mai transmis că se impune ridicarea oricărei restricții pentru activitatea pe șantierele de construcții, cu luarea măsurilor de protecție sanitară pentru muncitori.

"Fără aceste măsuri, menținerea stării de urgență necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va împinge România într-o situație de criză economică profundă", a atras atenția Traian Băsescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4367 secunde