Traian Băsescu, ironic despre vizitele premierului: "Merge și el pe unde mai este primit"

Miercuri, 07 Noiembrie 2018
827
Fostul președinte Traian Băsescu a lansat, miercuri, critici la adresa Vioricăi Dăncilă și a ministrului de Externe, afirmând că, în scurt timp, România va prelua președinția Consiliului UE, însă premierul preferă să "colinde" în lumea arabă, în loc să meargă în marile capitale ale Europei.

"Meleșcanu, cel mai important agent de turism pentru turnee în lumea arabă. Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Sultanatul Oman, Qatar, cu Dubai, Abu Dhabi, Kuwait City, Muscat și Doha puncte turistice de escală pentru discuții cu șeicii legat de prioritățile României în președinția rotativă a UE. În pregătirea mandatului României, Viorica și Meleșcanu i-au invitat pe șeici să vină cu banii lor în țară și să are pământul, să mulgă vaca, să tundă oaia lui Daea și nu în ultimul rând să facă turism. Cu 7 săptămâni înaintea preluării președinției UE, destinațiile premierului și ale ministrului de externe trebuiau să fie Paris, Varșovia, Madrid, Berlin, Londra, Haga, Bruxelles, Praga, Viena, Dublin, Lisabona pentru ca premierul Dăncilă să afle și să înțeleagă direct de la omologi prioritățile fiecărei țări, ce poate și ce nu poate accepta fiecare din statele membre legat de Brexit, migrație, bugetul UE, emisii de carbon (încălzirea globală), relația cu Iranul și soluția pentru Siria, politica energetică, securitatea UE, Strategia Dunării, evoluțiile viitoare ale UE și nu în ultimul rând proiectul severei rezoluții care vizează România aflat în pregătire la Parlamentul European", a scris pe Facebook Traian Băsescu.

El a mai afirmat că, în realitate, "bietul premier al României merge și el pe unde mai este primit, iar în materie de falsă politică externă Meleșcanu este un artist".

"Pentru organizarea unui turneu turistic la nivel înalt nu avem nevoie să plătim un ministru de externe. Este suficient un comision plătit unei agenții de turism. PS – Nu spune nimeni că vizita în statele arabe nu este importantă. Problema este că altele erau prioritățile majore de politică externă în această perioadă iar Viorica nu are cum să înțeleagă acest lucru în timp ce Meleșcanu chiar ar putea înțelege, dar face și el ce mai poate", a mai scris Traian Băsescu.

Reamintim că, în perioada 3-8 noiembrie 2018, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, efectuează o vizită oficială în zona Golfului, la Muscat, în Sultanatul Oman, respectiv la Doha, în Statul Qatar. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2186 secunde