Traian Băsescu despre Istoria românilor: "Nu ne supărăm pe Chișinău, dar o să ținem minte!"

593
2
Traian Băsescu despre Istoria românilor:
Președintele Traian Băsescu a comentat, ieri, la Sulina, decizia autorităților de la Chișinău de a comasa disciplinele Istoria românilor și Istoria universală într-un curs unic, numit "Istorie", spunând că acesta nu este un motiv de supărare, dar este, totuși, un fapt de reținut.
"Pentru noi este o dezamăgire decizia Chișinăului. Așa o interpretăm politic. Este greu de înțeles, cu atât mai mult cu cât acum doi ani au fost solicitate cărți de istoria românilor", a spus președintele Băsescu, citat de UNIMEDIA.
"Anul acesta am predat cele 450.000 de manuale de istorie a românilor și tocmai anul aceasta se scoate din programă istoria românilor", a subliniat Băsescu.
"Dar am înțeles că istoria românilor rămâne în interiorul noilor cărți. Oricum, nu ne vom supăra pe Republica Moldova, indiferent ce decizie ia cu privire la învățarea istoriei românilor. Dar o să ținem minte", a adăugat președintele în aplauzelor tinerilor români din afara graniței, reuniți în tabăra de la Sulina.
Declarațiile președintelui pe tema manualelor de istorie de la Chișinău intervin în contextul unei decizii a Ministerului Educației din R. Moldova care a stârnit controverse. Ministrul educației de la Chișinău a anunțat că începând cu acest an de învățământ, disciplinele "Istoria românilor" și "Istorie universală" vor fi cumulate, pentru a descongestiona curricula școlară. Ministrul educației, Mihai Șleahtițchi, a precizat că istoria românilor va fi studiată în continuare în școlile din Republica Moldova, dar cumulată cu istoria universală și istoria locală. Astfel, manualul unic de istorie unic comasează 50 la sută din materialul de la istoria universală, 45 la sută din cel al istoriei naționale și 5 la sută din istoria localității de reședință a elevului.
Liberalii moldoveni, membri ai coaliției de guvernare, au condamnat însă decizia Guvernului și au solicitat Ministerului Educației restabilirea în mod urgent a celor două discipline de studiu – Istoria românilor și Istoria universală. Circa 20 de tineri liberali moldoveni au protestat ieri la Chișinău față de decizia guvernului de a elimina "Istoria românilor'" din programa școlară. Deghizați în personaje istorice, tinerii au organizat un flash-mob prin care au cerut ca această disciplină să fie studiată prioritar în școli. Ei spun că există riscul studierii superficiale a acestui obiect, dacă este comasat cu istoria universală. Tinerii au înscenat o lecție de istorie prin care au arătat cum ar putea fi omise anumite evenimente istorice.


Comentează știrea

caine de rasa
19 august 2011
javra

o javra razbunatoare asta e basescu , oare nu v-ati saturat sa il pupati in fund de atata vreme , cand o tara intreaga in injura, un om care si-a batut joc de popor , un om rau, razbunator , un om care isi uraste poporul voi il ridicati in slavi...NU V-ATI SATURAT HALAL JURNALISTI DE LA CUGET LIBER...SUNTETI LA FEL CA CEI DE LA TELEGRAF CARE-L PUPA IN FUND PE MAZARE...VA MIROASE GURA LA TOTI LA FEL ...RUSINE

rex
19 august 2011
in continuare

si pe deasupra va mai si chinuiti sa faceti dintr-o aratoare hidoasa, in ceva care se apropie de o figura omeneasca.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3863 secunde