Traian Băsescu, către tinerii din PMP prezenți la Neptun: "Baza unui politician este în meseria lui"

Duminică, 11 Septembrie 2016, 15:34
269
Fostul președinte Traian Băsescu s-a aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Școala de Vară Politică a tinerilor din PMP, de la Neptun. În cadrul discursului susținut în fața membrilor, el le-a explicat tinerilor ce trebuie să facă pentru a deveni oameni politici independenți, fără a sta la mâna marilor figuri din partidele politice.

"Există un lucru care te face să fii politician liber: să ai o meserie. Politica nu este o garanție de carieră, la fiecare patru ani poți să ieși din ea. Baza unui politician este în meseria lui, pentru că altfel va deveni un lacheu al puternicilor din partid, va trebui să facă frumos pe lângă unul mai mare, ca să-l pună mereu pe liste", a spus Traian Băsescu.

Totodată, în cadrul acțiunii, s-au discutat unele dintre prioritățile pentru alegerile parlamentare. În acest sens, Traian Băsescu a atenționat că obiectivele din programul de campanie, pentru a fi credibil, trebuie să fie susținute financiar din banii europeni și din bugetul de stat. Astfel, au fost enumerate ca priorități, infrastructura, mediul, sănătatea, educația, construcția de creșe și grădinițe și irigațiile pentru agricultură. 

"Nu resping ideea de a candida la parlamentare"

Totodată, președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a spus că nu respinge, dar nici nu îmbrățișează ideea de a candida la parlamentare și că, dacă va fi în avantajul formațiunii politice pe care o reprezintă, probabil se va afla pe listele pentru alegeri.

"Și da, și nu. Vom vedea în preajma alegerilor. Dacă va fi necesar, dacă va fi în avantajul partidului, probabil că voi candida. Dacă vom constata că nu suntem convingători, pentru că eu am vrut să creăm acest partid ca să facem o altfel de politică, și electoratul o să spună: «Domnul Băsescu, ești în politică de 24 de ani, cum vrei să mă convingi că va face PMP-ul o altfel de politică dacă tu ești pe lista de candidați», va trebui să vedem care este soluția corectă pentru partid și voi face ce trebuie pentru partid. Vom face niște analize sociologice atunci", a afirmat liderul PMP, întrebat fiind dacă va candida la parlamentare.

v v v

În altă ordine de idei, în ceea ce privește politica externă, Traian Băsescu a spus că Republica Moldova nu va fi niciodată membră a UE sau "nu în următorii 20-30 de ani", afirmând că Moscova a spus "Stop!", pentru că, dacă nu se stopează extinderea UE și a NATO, se riscă un război în regiune.

"Republica Moldova nu va fi membră a UE niciodată sau nu în următorii 20-30 de ani. Tentativa de a extinde în acordul de asociere UE în Ucraina și Republica Moldova - acolo am fost când s-a semnat acordul de asociere, sunt unul dintre semnatari - a avut reacții imediate din partea Rusiei: anexarea Crimeei și ocuparea estului Ucrainei", a explicat Băsescu.

Pagina a fost generata in 0.247 secunde