Tinerii din PSD Constanța, gata de start la "10 pentru Bruxelles"

372
Tinerii din PSD Constanța, gata de start la

Articole de la același autor

Echipa Tineretului Social Democrat Constanța a organizat, recent, lansarea celei de-a treia ediții a concursului de cultură politică și responsabilitate civică, "10 pentru Bruxelles". La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale, ai Parlamentului României, cadre didactice universitare, dar și cei peste 100 de tineri înscriși în concurs, pregătiți să lupte până la final pentru marele premiu: o vizită oficială pentru cea mai bună echipă de 10, la Parlamentul European de la Bruxelles. Începând cu data de 23 martie, tinerii înscriși în competiție vor participa la șase seminare susținute de profesori universitari, reprezentanți ai administrației publice locale, precum și reprezentanți ai Parlamentului României, având astfel oportunitatea de a asimila noi informații despre Uniunea Europeană, filosofie politică, geopolitică, istoria orașului Constanța, istoria partidelor politice, economie politică și instituții europene. 


Odată ce au deprins cunoștințele necesare în cadrul seminarelor, concurenții se vor organiza în echipe de câte 10 persoane și vor începe confruntarea interactivă de cultură politică pentru marele premiu. Formatul concursului se bazează pe întrebări tip grilă, cu dificultate crescândă, de tipul emisiunii concurs "Vrei să fii milionar?", anunță organizatorii. 


"Aflându-ne într-un an electoral, cu alegeri europarlamentare și prezidențiale, ne dorim ca tinerii să conștientizeze ce reprezintă votul lor, ce face practic un europarlamentar și cum acesta ne reprezintă pe noi, cetățenii, la nivel european", a declarat Antonio Ioan Șandor, președintele Ligii Studenților Social Democrați din Constanța.  


Reamintim că programul "10 pentru Bruxelles" a fost inițiat în anul 2012, de viceprimarul Constanței Costin Răsăuțeanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4532 secunde