Theodor Paleologu: "România are de ani de zile ambasade fără ambasadori"

Vineri, 06 Septembrie 2019, 22:21
328
Theodor Paleologu, de la PMP, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că este anormal faptul că România are de ani de zile ambasade fără ambasadori.


"Este inadmisibil ca o ambasadă să nu aibă ambasadori mai mult de două-trei săptămâni. Ori sunt ambasade care au rămas ani de zile fără ambasadori pur și simplu pentru că președintele și Guvernul nu s-au putut pune de acord asupra ambasadorilor pe care voiai să îi numească. Bruxelles, Tel Aviv, Canada, Vietnam, Mexic, Columbia și mai sunt câteva. Acest lucru trebuie să se termine", a precizat Theodor Paleologu, citat de Agerpres.


El a adăugat, în același context, că rețeaua de consulate trebuie dezvoltată, având în vedere numărul mare al românilor care părăsesc țara în fiecare an.


"Un alt lucru important este să dezvoltăm rețeaua noastră de consulate. În fiecare an pleacă din România peste 200.000 de români. Nu s-au mai creat noi consulate de pe vremea lui Teodor Baconschi, ultimele create fiind la Catania, Vancouver, Cahul și Bălți. Este nevoie de noi consulate pentru a face față acestui fenomen, desigur în mare măsură trist pentru țara noastră, pentru că ne pleacă forța de muncă", a afirmat Paleologu. 
Pagina a fost generata in 0.2992 secunde