Teodorovici, chemat de ALDE să prezinte execuția bugetară la zi

114
Teodorovici, chemat de ALDE să prezinte execuția bugetară la zi - teodorovici-1541003067.jpg

Articole recomandate

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că va discuta cu reprezentanții Partidului Social Democrat, astfel încât ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, să facă o prezentare în cadrul unei ședințe a coaliției referitor la obiectivele proiectului de rectificare bugetară.


"În legătură cu rectificarea bugetară, vom discuta cu colegii din PSD ca ministrul de Finanțe să ne facă o informare la zi cu privire la execuția bugetară până la finele lunii octombrie și cu obiectivele care trebuie atinse până la sfârșitul anului, prin urmare care mai e nevoia de finanțare, dacă mai este o nevoie de finanțare și ce soluții se întrevăd în acest sens, precum și cu proiecția bugetului pe anul 2019. Cred că în această săptămână vom reuși să facem această discuție, în așa fel încât la nivelul Guvernului să se poată avansa pe acest subiect cât mai mult", a precizat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE.


El a spus că și-ar dori ca această discuție să aibă loc la nivelul conducerii coaliției, astfel încât ALDE să își poată forma "o imagine completă" asupra execuției bugetare pe anul acesta.


"Nu am niciun fel de imagine până nu facem discuția. Acesta este sensul discuției, ca să ne facă o prezentare, să ne vorbească despre execuția bugetară până în acest moment și înțeleg că la nivelul Guvernului se discută despre nevoia unei a doua rectificări bugetare și vrem să aflăm mai multe detalii în legătură cu acest subiect", a subliniat el.


Tăriceanu a criticat o serie de puncte de vedere exprimate de senatorul liberal Florin Cîțu în ultima perioadă, dar a precizat că un partid de guvernare trebuie să aibă informații certificate, având în vedere responsabiliatea pe care o deține.


"Domnul Florin Cîțu de mai mult de un an de zile este autorul știrilor alarmante, și nu numai alarmante. Cred că dânsul nu are completa responsabilitate a declarațiilor pe care le face, pentru că de multe ori a făcut nu declarații alarmante, ci declarații iresponsabile, care au avut impact, efecte negative, asupra imaginii României sau chiar asupra evoluției economice în anumite situații. Deci nu stau să îl bag în seamă pe domnul Cîțu, dar sigur că - având în vedere că noi suntem partid de guvernare - avem o anumită responsabilitate partajată cu colegii din PSD și în cadrul acestei responsabilități partajate e normal să avem informație de la sursă. Eu nu mă pot orienta după anumite informații care nu sunt certificate, care vin pe surse sau aparțin unuia sau altuia", a arătat Călin Popescu-Tăriceanu.


Execuția bugetului general consolidat pe primele nouă luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 16,8 miliarde lei, respectiv 1,77% din PIB, în creștere cu 10 miliarde lei față de deficitul de 6,8 miliarde lei (0,81% din PIB) înregistrat în aceeași perioadă a anului 2017, potrivit datelor publicate marți de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9916 secunde