TENSIUNI ÎN USL: Primarul pesedist din Ovidiu și-a luat vice de la PDL

2375
30

Articole de la același autor

Încă de la începutul mandatului, noul primar PSD al orașului Ovidiu, George Scupra, are mari bătăi de cap din cauza luptelor de putere și goana după funcții din cadrul Consiliului Local. Edilul a explicat pentru "Cuget Liber" de ce s-a ajuns în această situație și cum a reușit, spune el, să readucă liniștea în rândul consilierilor cu "interesul la vedere". 


De aproximativ trei luni, de când a câștigat alegerile, primarul George Scupra nu poate să se apuce de treabă deoarece consilierii locali nu se înțeleg atunci când vine vorba de alegerea viceprimarului.

Sătul de această situație, primarul a convocat miercuri o ședință de CL prin care și-a urnit consilierii să-și aleagă un vice și să stabilească componența comisiilor de specialitate.

După mai multe tentative, majoritatea consilierilor locali l-au desemnat ca viceprimar pe pedelistul Dan Pândichi, detonând bomba în USL. Astfel, liberalii, deși ei îl propuseseră pe George Albină, s-au văzut lăsați pe dinafară în favoarea "dușmanilor" de la PDL.

Tot în cadrul ședinței de miercuri s-a stabilit ca democrat-liberalul Dumitru Posa care a demisionat din CL, să fie înlocuit de Daniela Bârsan. Mandatul acesteia a fost validat, prin vot, de către colegii consilieri.

"Am reușit să deblocăm consiliul local"

Astfel, ca și Dumitru Bocai, Scupra îl va avea ca mâna sa dreaptă pe Dan Pândichi, cu care speră că se va putea apuca de treabă. Acesta a fost numit în funcția de viceprimar cu voturile a 10 din cei 17 consilieri.

"Noi aveam viceprimar din partea PSD, pe doamna Florentina Zaharia, lucru care mi se părea ideal. Vă dați seama că cea mai eficientă colaborare o ai cu persoanele din același partid. Totuși, structura Consiliului Local nu mă ajută cu nimic. Sunt 17 consilieri din care șase PSD, cinci PNL, patru PDL și doi PP-DD. PNL-ul și PDL-ul au decis să colaboreze și aveau o majoritate de nouă la opt, față de noi, care ne-am aliat cu PP-DD-ul. Nu lăsau să treacă nimic, niciun proiect, pentru că voiau viceprimar de la ei. Acum, după alegerea lui Pândichi, cred că s-au liniștit apele pentru că se creează o majoritate. Aveam nevoie ori de PNL, ori de PDL. Cu liberalii nu s-a putut colabora, așa că am decis să mergem cu PDL. Practic, am reușit să deblocăm Consiliul Local și să facem ceea ce mi-am dat silința să fac de când am venit la primărie: să formăm comisiile de specialitate pentru a da drumul la proiecte. În câteva zile voi convoca o ședință extraordinară pentru un proiect prin care vrem să rezolvăm problema lipsei utilităților în cartierul pentru tineri. Concret, vom aduce în primă fază rețeaua de apă și ulterior cea de gaz în tot cartierul. Am decis să ne ocupăm de alimentarea cu apă la început pentru că sunt foarte multe familii de tineri care locuiesc acolo și care, momentan, sunt forțate să aducă apă cu bidonul. De asemenea, trebuie să ne ocu-păm de pregătirea grădiniței pen-tru a-și desfășura activitatea cu program prelungit. Astfel, trebuie să pregătim mai multe camere și să facem o serie de modificări în conformitate cu reglementările speciale pentru o clădire de acest tip. Avem nevoie de un spațiu de dormit, trebuie să amenajăm o zonă specială pentru cabinetul medical. Eu m-am ocupat în paralel de acest aspect și de igienizarea școlilor. Tot ce am putut face fără ajutorul consilierilor, am făcut, dar nu mai puteam să mai continuăm așa pentru mult timp", a declarat Scupra.


Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
andreea
4 septembrie 2012
minciunu...

Esti un mare mincinos domnule primar Scupra in telegraf afirmi ca nu l-ai pus pe domnul Albina vice deoarece nu l-ar fi lasat sotia, in replica de astazi spui nu l-ai pus deoarece s-a tot mutat dintr-un partid in altul.Ce sa mai credem?! Ca te contrazici singur asta denota ce fel de om esti:fara coloana vertebrala!

laur
4 septembrie 2012
fara albina

albina un elev neascultator de pe vremea lui podaru! ce avere are!!! de unde-vila,ferma,terenuri???? a furat de a rupt pe vreme raposatului!pe asta il vreti vice? stalpii de iluminat erau pentru cimitirul nou dar nu sau pus! a pus stalpii la el la ferma!!!!rusine albina! ca om politic albina e zerooooooooooo!

iulian
4 septembrie 2012
nu ne prostesti

Tu chiar ne crezi prosti,nu ai stiu de la inceput ca nu ai majoritate sau te incurci la adunare,vi acum dupa 2 luni si ne spui ca nu aveai majoritate in consiliu pana acum nu stiai?Mincinosule!!! Oare domnul Nicusor Constantinescu care e un om cu scaun la cap stii ce alianta salvatoare ptr orasul Ovidiu ai propus tu!?Psd+pdl,Rusine !Ai facut psd-ul de ras sper ca peste 4 ani sa stai totusi in banca ta...

ion
4 septembrie 2012
primar

Il intelegem perfect pe Scupra,alianta de la Ovidiu nu are cum sa functioneze.Albina a avut organizatia PSD la picioare, a avut sprijinul lui Nicusor si Mazare,dupa care s-a sucit si s-a intors la PNL.Iulica este omul de casa a lui Albina,Hanganu este recunoscut ca un om pe care nu te poti baza niciodata,Pavel a fugit de la PSD dupa varsu, cui era sa dea postul de vice-primar?Ca doar nu il punea pe Puscasu, asta a trecut deja prin toate partidele, nici el nu stie cum a ajuns consilier pnl.

PDL OVIDIU
4 septembrie 2012
Iar minte ...

Cred ca acest primar e campion la mincuini, inca n-are majoritatea, sau daca o are e foarte fragila, de la PDL are un singur vot, al lui Pindchi, dar s-ar putea sa nu aiba 2-3 voturi de la pesedeul lui, habar n-are in ce incurcatura a intrat. Se aude prin targ ca a negociat numai cu Pindchi ignorand ceilalti consilieri ai PDL-ului, consilieri ce au fost improscati cu noroi si dupa alegeri de acest om care se vrea primar. Ar mai fi un scenariu, daca Pindichi ar continua sa-l sustina pe primar nu e exclusa posibilitatea ca acesta sa fie dat afara din partid si sa-si piarda mandatul de consilier si de viceprimar. In politica totul e permis mai ales ca organizatia PDL Ovidiu nu are un conducator nici macar interimar, poate fi foarte usor exclus din partid. Asa ca mare atentie domnule Pindichi cum joci pe scena consililui local!

ciprian
4 septembrie 2012
hotii

Intrebati-i pe Scupra si pe Pandichi ce faceau ieri: erau disperati dadeau tel., sms.!Intre 13.30-14 Pandichi ii scria unui primar din judet: "Domnule Primar....... sunt vicele de la Ovidiu Dan Pandichi si vreau sa ne intalnim.Multumesc"Vroia milogeala de la altii dupa ce o comisese dar sper s-o primeasca din parti! Judetul puneti-pe Scupra sa faca sedinta extraordinara si-sa-l dea jos pe acest pdl-ist care a stiut numai sa fure!!!!!!!!!

anonim
4 septembrie 2012
TABLE MAGNETICE CUMPARATE DE PARINTI

CINE A CUMPARAT TABLELEI NOI PARINTII SAU DVS? CA NU MAI INTELEG. EU STIU CA SUNT CUMPARATE CU BANII NOSTRI

anonim
4 septembrie 2012
TABLE MAGNETICE CUMPARATE DE PARINTI

CINE A CUMPARAT TABLELEI NOI PARINTII SAU DVS? CA NU MAI INTELEG. EU STIU CA SUNT CUMPARATE CU BANII NOSTRI

un parinte
4 septembrie 2012
table magnetice

din cate stim noi de la ultima sedinta al asociatiei de parinti de sc nr 2 ovidiu tablele magnetice au fost cumparate de asociatia de parinti din banii cotizati de noi si au costat 8300 lei,dar asteptam inceperea anului sa vedem de ce dnul primar a declarat pe pagina dansului de facebook ca sunt puse de primarie

Răspuns la: TABLE MAGNETICE CUMPARATE DE PARINTI
Adăugat de : anonim, 4 septembrie 2012
CINE A CUMPARAT TABLELEI NOI PARINTII SAU DVS? CA NU MAI INTELEG. EU STIU CA SUNT CUMPARATE CU BANII NOSTRI
un parinte
4 septembrie 2012
Directori dupa performante

Mare rusine pentru invatamantul din Ovidiu! Ai dat din coate, nici macar nu ai venit bine ca primar si ti-ai adus nevasta la Grup scolar Ovidiu,de la tara ( Nicolae Balcescu ) nu ca profesor , ci direct director, desi nu este titulara in aceasta scoala ca de , doar este "dotore" ca seful cel mare(Ponta) . Ai jignit toate cadrele didactice din acest liceu si mai ales pe d-na Popovici si Tudoran care au pus liceul pe picioare.Sa mori de ras ,cine a ajuns director adjunct, nimeni alta decat Tacciu Mirela ,o nulitate care si-a depus dosar pentru Comisia Nationala a Expertilor in Management si a obtinut 0 puncte . Acestia sunt oamenii cu performante din PSD Ovidiu. Singura performanta a fetei batrane Tacciu Mirela este ca-si mediteaza copiii din clasele I-IV (ea pe-ai surorii Bucovala Mihaela si invers) si ca in campania de la locale i-a servit pe amaratii din Poiana si Nazarcea cu salata si mici ( vezi facebook PSD Ovidiu).

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5387 secunde