Taxa clawback, pentru medicamente generice, crește din nou

168
Taxa clawback, pentru medicamente generice, crește din nou - hepatitamedicamente-1493896983.jpg
Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită introducerea "imediată" a calculului diferențiat al taxei clawback pentru medicamentele generice ca măsură provizorie, până la 1 ianuarie 2019, după ce nivelul taxei clawback pe trimestrul I al anului 2017 a crescut din nou, atingând "un nivel nesustenabil" pentru producătorii de medicamente generice, notează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al APMGR, procentul din calculul taxei clawback a crescut în primul trimestru al acestui an la 19,86%, față de doar 15,62% în trimestrul I al anului 2016.


Totodată, APMGR atrage atenția că nu există nicio altă măsură care să poată fi implementată imediat, fără costuri pentru bugetul de stat, care ar putea stopa dispariția de pe piață a medicamentelor cu preț redus și închiderea unor întregi linii de producție ale fabricilor de medicamente locale.


"Nivelul acestei taxe este nesustenabil pentru medicamentele generice. Cei care vor suferi sunt în special bătrânii și bolnavii cronici, care nu vor mai găsi multe dintre cele mai răspândite medicamente de pe piață sau vor găsi variante mai scumpe, care vor necesita coplată", a declarat Laurențiu Mihai, director executiv al APMGR, prin intermediul comunicatului de presă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9821 secunde