Tătarii se reunesc pe 20 mai în cadrul Congresului UDTTMR

430
3
Tătarii se reunesc pe 20 mai  în cadrul Congresului UDTTMR - udttmrcongres-1492612308.jpg

Articole de la același autor

Membrii Consiliului Reprezentanților Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) s-au întrunit, recent, în ședință, pentru a pune la punct detaliile în privința organizării unui nou Congres, după ce instanța de judecată a anulat alegerile de anul trecut.

În consecință, a fost stabilită data Congresului pentru ziua de 20 mai 2017. Întâlnirea va avea loc la Palatul Copiilor, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi se află 11 proiecte ce urmează să fie discutate. Drept urmare, în cadrul acțiunii se va dezbate, aproba sau respinge raportul de activitate al Consiliului Reprezentanților și strategia precum și obiectivele generale ale UDTTMR pentru următorii patru ani. De asemenea, se va dezbate, aproba sau respinge raportul de activitate al Comisiei de Cenzori. Totodată, se va alege președintele UDTTMR precum și componența Consiliului Reprezentanților după descărcarea de gestiune a vechiului Consiliu al Reprezentanților. În plus, cei prezenți vor fi informați cu privire la rezultatele ultimului recensământ al cetățenilor de etnie tătară. Un alt punct aflat pe ordinea de zi vizează dezbaterea, aprobarea sau respingerea raportului de activitate privind bugetul de venituri și cheltuieli și bilanțul contabil al Consiliului Reprezentanților.

Pe de altă parte, tot în cadrul Congresului urmează să fie dezbătut, aprobat sau respins raportul prezentat de fostul deputat UDTTMR, Varol Amet, unul dintre contestatarii Congresului ce a fost anulat de instanță.

În urmă cu o lună, UDTTMR s-a trezit fără conducerea aleasă în urma Congresului din luna ianuarie a anului trecut după ce instanța de judecată a dat dreptate contestatarilor și a anulat hotărârile luate la Congresul național organizat la data de 9 ianuarie 2016.

La acel Congres, UDTTMR își de-semnase o nouă conducere care ar fi trebuit să fie la putere timp de patru ani.

Astfel, Gelil Eserghep fusese reconfirmat în funcția de președinte pentru un nou mandat (384 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri), în timp ce candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul României a fost desemnat Ersun Anefi (387 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri). Cel de-al doilea candidat pentru fotoliul de parlamentar a fost Varol Amet, la momentul respectiv, deputat în funcție din partea UDTTMR. El obținuse doar 5 voturi pentru, 2 abțineri și 383 de voturi împotrivă. În altă ordine de idei, la timpul respectiv, pentru prima dată în istoria UDTTMR, raportul de activitate al deputatului în funcție, Varol Amet, nu a trecut de votul membrilor congresului, el fiind astfel respins. În plus, în cadrul acelui congres, a fost votată și noua conducere a UDTTMR. Alături de președintele Gelil Eserghep, au mai fost reconfirmați pe funcții vicepreședinții Samir Menan, Demirel Caiali, Nagi Gelal și Ateș Casimceali, precum și secretarul general Elvis Ismail.

Nemulțumit de rezultat și pe consi-derentul că a constatat anumite nereguli, Varol Amet a contestat în instanță și a solicitat anularea actului prin care se stabilise noua conducere.

Practic, Varol Amet a declarat "război" noii conduceri, iar de aici au început să apară și alte necazuri. În aceste împrejurări, la alegerile parlamentare de anul trecut, UDTTMR nu a mai avut candidat propriu în Parlamentul României și astfel uniunea a pierdut și finanțarea acordată minorităților, o sumă deloc neglijabilă, care se ridică la aproximativ un milion de euro anual.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe 20 mai deoarece, la momentul respectiv, UDTTMR este împărțit în două tabere: una care îl dorește pe Gelil Eserghep la conducere considerând că acesta împreună cu echipa sa a adus numeroase beneficii UDTTMR-ului, și alta, mult mai mică dar vocală, care îl contestă. 

Comentează știrea

Dobrogean
20 aprilie 2017
Numărul tătarilor.

"În plus, cei prezenți vor fi informați cu privire la rezultatele ultimului recensământ al cetățenilor de etnie tătară". Pentru comparație: Numărul declarat al tătarilor din România (Recensământul din octombrie 2011) Constanța jud. Constanța 7,367 Medgidia ,, 3,211 Valu lui Traian ,, 1,214 Mangalia ,, 1,183 Techirghiol ,, 673 Murfatlar ,, 562 Agigea ,, 447 23 August ,, 433 Cobadin ,, 427 Ovidiu ,, 418 București București 417 Ciocârlia Constanța 360 Valu lui Traian ,, 359 Eforie ,, 337 Mihail Kogălniceanu ,, 323 Tuzla ,, 294 Independența ,, 271 Lumina ,, 267 Limanu ,, 179 Mereni ,, 175 Cumpăna ,, 174 Castelu ,, 164 Comana ,, 151 Amzacea ,, 128 Năvodari ,, 108 Tulcea Tulcea 101 Albești Constanța 82 Grădina ,, 47 Pecineaga ,, 45 Siliștea ,, 37 Poarta Albă ,, 35 Bărăganu ,, 34 Nicolae Bălcescu ,, 33 Negru Vodă ,, 25 Cernavodă ,, 17 Timișoara Timiș 14 Voluntari Ilfov 11 Babadag Tulcea 9 Brașov Brașov 9 Cluj–Napoca Cluj 9 Mahmudia Tulcea 7 Brăila Brăila 7 Iași Iași 7 Bacău Bacău 5 Popeșt–Leordeni Ilfov 5 Săcele Constanța 4 Pantelimon Ilfov 4 Ploiești Prahova 4 Hârșova Constanța 3 Lupșanu Călărași 3 Galați Galați 3 Târgu–Mureș Mureș 3 Sibiu Sibiu 3

Se va anula din nou
20 aprilie 2017
Congresul este ilegal

"Gașca care ocupă ilegal sediul central din Constanța al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a recurs la o nouă mârșăvie. Câțiva anonimi au publicat acest așa-zis "comunicat de presă", în numele unui organism care nu există legal. De la început și până la sfârșit, acest « comunicat » este plin de minciuni sfruntate, care sfidează nu numai realitatea, ci și hotărâri ale instanțelor de judecată din România. Conducători iresponsabili și total lipsiți de rușine au adus organizația noastră în pragul desființării, iar pe tătari într-o stare dezonorantă fără precedent. Se impun soluții urgente de salvare, la care trebuie să contribuie toți tătarii de bună credință.

Erol
20 aprilie 2017
Congresul este nestatutar: e convocat de un CR care a fost anulat de tribunal

Exista o hotarare definitiva si irevocabila a instanței din data de 3 martie 2017 în dosarul 1071/212/2016 care ANULEAZA absolut toate forurile de conducere ale Udttmr alese in congresul din 9 ianuarie 2016 (presedinte, vicepresedinti, consiliul reprezentantilor). Din punct de vedere statutar si legal, cei care s-au intrunit nu pot reprezenta Consiliului Reprezentanților al Udttmr si deci nu pot demarara formalitățile în vederea pregătirii și organizării unui Congres. Tot ce incearca sa faca la Udttmr Gelil este lovit de nulitate. Tatari, pana cand va mai lasati prostiti? Exista o hotarare definitiva si irevocabila a instanței din data de 3 martie 2017 în dosarul 1071/212/2016 care ANULEAZA absolut toate forurile de conducere ale Udttmr alese in congresul din 9 ianuarie 2016 (presedinte, vicepresedinti, consiliul reprezentantilor). Din punct de vedere statutar si legal, cei care s-au intrunit nu pot reprezenta Consiliului Reprezentanților al Udttmr si deci nu pot demarara formalitățile în vederea pregătirii și organizării unui Congres. Tot ce incearca sa faca la Udttmr Gelil este lovit de nulitate. Tatari, pana cand va mai lasati prostiti?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1057 secunde