Tăriceanu: "Iohannis folosește referendumul pentru a fura startul la prezidențiale"

375
Tăriceanu:
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, că președintele Klaus Iohannis folosește referendumul pentru "a fura startul" în cursa pentru alegerile prezidențiale.

"Referendumul este folosit ca un instrument pe care președintele dorește să îl folosească pentru a intra în competiția politică. Să fure startul, cum se spune, pentru alegerile prezidențiale de la toamnă", a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

El și-a motivat absența de la consultările cu șeful statului pe tema situației din Justiție prin faptul că există între ei diferențe de abordare și de principii, făcând referire la procurorul general Augustin Lazăr.

"E un lucru esențial, ne lovim de diferențe de abordare și de principii pe care le susținem. Președintele susține că e anticomunist. E foarte bine. Dar îl ține pe Lazăr în brațe. Augustin Lazăr, care este unealta regimului comunist care a reprimat orice voce împotriva regimului de dinainte de anii '90. Aici e o contradicție majoră. I-am cerut președintelui, dacă vorbim de Justiție și nu vrem să avem un discurs oficial și alte intenții pe sub masă, să îl demită pe Lazăr sau să-l revoce. E cam același lucru. Dacă vrea să fie credibil în acest demers. Părerea mea este că nu este un demers credibil atâta vreme cât îl ține în continuare pe Lazăr și nu vrea să discute nimic despre abuzurile și excesele care s-au făcut în Justiția ultimilor zece ani, de perioada de funcționare, de înflorire a statului paralel condus de Băsescu, cu uneltele lui: Coldea, Kovesi, cu Maior și așa mai departe. Acestea sunt motivele pentru care nu am dorit să mergem la această discuție absolut formală, pentru a arunca praf în ochii lumii. Prefer să mergem să discutăm cu oamenii, să ascultăm care sunt problemele cu care se confruntă diferite părți ale țării", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Totodată, el a arătat că va merge la referendumul din 26 mai dacă președintele va pune și o întrebare legată de cei care au comis grave abuzuri în Justiție și excese prin încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4661 secunde