Tăriceanu începe să strângă semnături pentru suspendarea lui Băsescu

79
Tăriceanu începe să strângă semnături pentru suspendarea lui Băsescu - incepesastrangattariceanu-1410165880.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, astăzi, va începe strângerea de semnături pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.


El a menționat, la Antena 3, că este nevoie de o treime din semnăturile tuturor parlamentarilor pentru inițierea suspendării, care este un demers al Parlamentului.


Tăriceanu a spus că președintele a încălcat Constituția când s-a întâlnit cu Elena Udrea și cu lideri ai PMP la Cotroceni pentru susținerea în campania electorală. De asemenea, potrivit lui Tăriceanu, Băsescu a încălcat Constituția atunci când a intervenit în procesul de negociere legat de postul de comisar european care va aparține României.


Întrebat dacă are semnale potrivit cărora există voință politică pentru suspendarea șefului statului, Tăriceanu a spus: "Nu am feed-back".


El a mai spus că argumentele împotriva suspendării legate de faptul că Traian Băsescu se află la final de mandat nu stau în picioare, pentru că șeful statului trebuie să respecte Constituția până în ultima zi în care deține funcția.


Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea șefului statului va fi discutată în PSD, menționând că este vorba despre un demers serios și precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puțin pentru țară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4818 secunde