Tăriceanu îi cere lui Iohannis, printr-o scrisoare, să-l revoce pe procuror general Augustin Lazăr

144
Tăriceanu îi cere lui Iohannis, printr-o scrisoare, să-l revoce pe procuror general Augustin Lazăr - 646x404-1554277447.jpg
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îi solicită președintelui Klaus Iohannis să semneze decretul de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr, pentru că acesta s-ar fi numărat printre personajele de "tristă amintire care făceau jocurile murdare" ale fostului regim comunist.


"Vă cer, astăzi, domnule președinte, să vă intrați în rolul constituțional de garant al democrației și să semnați urgent decretul de revocare din funcție a procurorului general, o solicitare care, independent de faptele sus menționate, care nu fac decât să agraveze lucrurile, v-a fost deja transmisă de ministrul Justiției (...) Este vorba despre dezvăluirile terifiante potrivit cărora procurorul general al României, persoană care ar trebui să fie un model de etică și de conduită pentru magistrații acestei țări, s-ar fi numărat printre personajele de tristă amintire care făceau jocurile murdare ale fostului regim comunist", precizează Tăriceanu într-o scrisoare deschisă transmisă miercuri.


Șeful Senatului mai scrie că se impune "clarificarea de urgență", în contextul faptelor prezentate de media, a apartenenței ori nu a lui Augustin Lazăr la "grupul procurorilor comuniști absolvenți ai celebrei Școli de la Bran. Cum se știe, acea școală a format, începând din 1969, toți procurorii care aveau să fie folosiți în aplicarea directivelor partidului comunist și ale Securității privind anchetarea și reprimarea brutală a tuturor cetățenilor români care îndrăzneau să miște în front".


"O școală care, prin profesori provenind din Miliție, Securitate și de la Academia "Ștefan Gheorghiu", instruia procurorii comuniști, atent selectați, cum se făceau anchetele 'speciale' pe bază de tortură, șantaj, substanțe halucinogene, cum să închidă ochii la abuzurile anchetatorilor din Securitate, cum să șantajeze judecătorii care nu erau dispuși să 'coopereze' suficient, cum să li se facă înscenări avocaților, cum să se accepte necondiționat mandatele Securității de percheziție, ori de arestare, pe bază de probe falsificate și multe altele asemenea. De-a lungul anilor, ne amintim că au apărut mărturii directe vizavi de aceste practici odioase. Din nefericire, aceste fapte au continuat să fie atent mascate după căderea comunismului, cu largul concurs al serviciilor secrete, care au ajutat la conceperea unor mape profesionale incomplete în cazul multor magistrați. În acest caz văd că se află și actualul procuror general a cărui mapă profesională a fost atent albită de prietenii lui din umbră", mai susține, printre altele, Tăriceanu.


Marți, procurorul general, Augustin Lazăr, a respins afirmațiile lansate în spațiul public potrivit cărora ar fi făcut poliție politică, postând pe pagina de Facebook a Ministerului Public adeverințe de la CNSAS în care se precizează că nu există documente din care să rezulte calitatea sa de lucrător sau de colaborator al Securității comuniste. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4373 secunde