Tăriceanu ar opta pentru MONARHIE la revizuirea Constituției

2501
Tăriceanu ar opta pentru MONARHIE la revizuirea Constituției - tariceanu-1350900354.jpg

Articole de la același autor

Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Realitatea TV că ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constituțional, în contextul revizuirii Constituției în 2013, iar cea de-a doua opțiune pe care o sprijină este republica parlamentară.


Tăriceanu a apreciat, duminică, în exclusivitate la Realitatea TV, că în 2013 va trebui realizată o revizuire a Constituției, care să se bazeze pe un consens al celei mai mari părți a Parlamentului.


El a fost întrebat pentru ce fel de regim statal ar opta în acest context. "Eu aș opta pentru monarhie, pentru că eu cred că monarhia ne-ar aduce mari avantaje, în plan intern și în plan extern, enorm de multe avantaje. În primul rând pentru că în plan intern am avea în monarh o persoană, o instituție care nu are legături partinice cu cei de pe scena politică, deci este detașat. (...) Anul trecut, văzându-l pe Regele Mihai în Parlament, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, nu a dat altceva decât impresia unui adevărat om de stat", a susținut Tăriceanu, completând că acesta a ținut "un discurs al problemelor reale ale României".


"A doua opțiune e o republică parlamentară", și-a mai declarat preferința fostul premier. De asemenea, liderul deputaților PNL a afirmat că în 2013 revizuirea Constituției ar trebui să se realizeze printr-un "consens" și nu prin impunerea unei formule de către majoritatea parlamentară. "Această Constituție trebuie făcută să dureze, nu vreau să ne trezim peste 8, 4 sau 12 ani că venim cu alta", a mai spus Tăriceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5196 secunde