Supraimpozitare pentru clădirile neîngrijite. Cine apare pe lista rușinii, la Constanța

4640
5
Supraimpozitare pentru clădirile neîngrijite. Cine apare pe lista rușinii, la Constanța - supra-1492956051.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Decebal Făgădău,  s-a hotărât să ia taurul  de coarne și să-i pună  la punct pe cei care,  deși sunt proprietari ai unor clădiri, nu se comportă ca atare și le lasă neîngrijite. 


Consilierii locali se reunesc, joi, 27 aprilie, de la ora 12.00, în cadrul ședinței ordinare a lunii aprilie ce va avea loc în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi se află 54 de proiecte de hotărâri. Dintre acestea, 23 de proiecte inițiate de primarul Decebal Făgădău fac referire la supraimpozitarea unor clădiri, majorări cuprinse între 300 și 500%. 


Măsura vine după ce constănțenii care dețin în acte aceste clădiri nu s-au mai preocupat de starea lor și astfel au ajuns niște ruine care pun viața oamenilor în pericol sau sunt pline de bălării, în acest fel aruncând și o pată neagră pe harta Constanței. 


Mai mult, administrația publică locală a făcut publice atât numele celor ce vor urma să plătească impozite majorate dacă proiectele vor trece de votul consilierilor locali, cât și adresele unde se află clădirile ce par a fi date uitării. 


Din documente, reiese că Emilia Ganera ar urma să plătească un impozit de 300% pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Vasile Lucaciu nr. 31, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Tot cu 300% va fi majorat impozitul și pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Dobrogei nr. 42, proprietatea lui Mustegep Sehel, dar și pentru cea situată pe strada str. Ion Rațiu nr. 106, proprietatea lui Ibraim Ghiulberan. Și Ionuț Luciu, proprietar al clădirii de pe strada Gavril Muzicescu nr. 23, va plăti impozitul majorat cu 300%. 


Cu aceeași cotă și pentru același motiv vor plăti impozite mai mari SC Farema Construct SRL (str. Gheorghe Marinescu nr. 77), Maria Cumitu (str. Baba Novac nr. 42), Dima Zica (str. Izvor nr. 34 - corp C1 și corp C2), Sterie Caradima (str. Siretului nr.17), Gheorghe Godi (str. Oleg Danovski nr. 17). 


Impozite majorate cu 400% pe clădiri, deoarece le-au lăsat de izbeliște, ar urma să achite Florin Nanu (str. Bujorului nr. 21), Cristin Marin (str. Maior Șofran nr. 18, lot 2), Mircea Coman (str. Lt. Ștefan Panaitescu nr. 34), SC City Park Management SRL (clădirea situată în Satul de Vacanță, respectiv, stație gară trenuleț, Sat Vacanță, zona Luna Park), SC Marco Chim SRL (Sat Vacanță - Casa Sibiu), Ecaterina și Traian Tănase (str. Medeea nr. 24), Constantin și Daniela Roxana Biță (str. Ion Lahovary nr. 27), Mioara Cristina Sorescu (str. Sabinelor nr. 2), Aurel Mihail și Camelia Iliescu (str. Pictor Nicolae Grigorescu, nr. 28). 


Totodată, impozite majorate cu 500% pentru clădirile neîngrijite vor plăti Iulian Țurcă (str. Gheorghe Marinescu nr. 1), Sultana Nancu (str. Răsăritului nr. 3), Hacic Chircorian și Beatrice Ionescu (str. General Manu nr. 26), Dan Muciu (str. Nicolae Iorga nr. 77), Aurelia Pășitoniu, Tănase Cușu, Traiana Cușu, Dănuț Ghencea și Eugenia Leca (B-dul. Mamaia nr. 132). 


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, cotele de supraimpozitare au fost stabilite în funcție de gradul de neîntreținere a clădirilor.


Comentează știrea

TURIST
24 aprilie 2017
SE POATE SI ALTFEL

DLE PRIMAR, IN LUMEA CIVILIZATA TREABA ESTE MAI SIMPLA. PRIMARIA PROPUNE UN IMPRUMUT CU DOBANDA "0" PENTRU REABILITARE IN CAZUL CAND PROPRIETARUL NU DISPUNE DE FONDURI. DACA PROPRIETARUL REFUZA ESTE SOMAT SA REABILITEZE CLADIREA IN TERMEN DE 1 AN. IN CAZ CONTRAR,PRIMARIA EXPROPRIAZA IMOBILUL CONTRA COST. SIMPLU SI EFICACE. SE APLICA EXPROPRIEREA SI PT IMOBILE DE LUX IN STARE PERFECTA DACA TIMP DE 5 ANI NU AU NICIO ACTIVITATE. POATE VA INSPIRA,CACI LEGEA VA PERMITE.

Constantin Roman
24 aprilie 2017
Aiurea!

Soveja Nr. 38 = proprietari decedati, mostenitori plecati prin lume de aiurea. Nici 1000% nu e de ajuns... lege este, "organilii ezistîîî", si ruina la fel, si probabil va mai exista mult si bine până când timpul ne va despărți de ea... (mă rog, ce a mai rămas din ea)... Impozitul majorat = frecție la piciorul de paltin de amu și pănă la Paștele șobolanilor, că numai ăștia mai bântuie pe acolo...

Santa Maria
24 aprilie 2017
Lumea Noua

Spuneam ca Lumea Noua a fost descoperita in numai 2 luni si 9 zile.Spre deosebire de Cristofor Columb,pesedeii a descoperit "sapunul" in 28 ani.Ma rog,asa cred eu.Ca l-am auzit pe Fagadau,azi dupa un sfert de secol,strigand "Băăă paduchiosilor...vă amendeezzz...va taxezzz...băăă,daca nu va spalati ! " Orasul Constanta ,fost Tomis,a suferit de-a lungul istoriei mai multe invazii barbare si distrugeri.Ultima invazie barbara a fost cea a triburilor fesenisto-pesediste de la sfarsitul secolului XX.Triburile astea au navalit in Dobrogea de undeva din Ferentari si tinutul Ploiesti.Nici in WW 2 nu au existat atatea distrugeri pe cate au facut barbarii astia de azi.Si totusi as vrea sa stiu,stimata doamna Carmen Mocanu,as vrea sa stiu ce amenda trebuie sa plateasca Primaria pentru Cazinou care sta in ruina de 25 de ani ? As vrea sa stiu ce amenda,ce impozit isi trage Primaria pentru "scheletii" lui Mazare(constructiile neterminate) din Peninsula de pe str. Traian sau de pe aiurea ? Turismul lu' peste.

un constantean
24 aprilie 2017
STERE SAMARA

ARE UNA DIN CELE MAI INTINSE PROPRIETATI: ABATORUL CONSTANTA, LASAT IN RUINA. ASTA DE CE NU IA AMENDA? IN LOC SA SE CONSTRUIASCA ACOLO UN MARE PARC INDUSTIAL, UN COMPLEX DE CLADIRI DE BIROURI.. IL TINE IN PARAGINA DE 20 DE ANI!!!!

Vlad
24 aprilie 2017
Lista este completa?

Alo, Primaria lui Fagadau! De ce nu nu sunt incluse in lista si cladirile de patrimoniu care stau sa cada in zona peninsulara si in centrul orasului? Fosta 'Casa cu lei' si alte cladiri din zona, bijuterii arhitectonice odinioara, de ce nu sunt luate in vizor? Cine a pus 'gheara' pe ele si de ani de zile le lasa in paragina? De ce nu se iau masuri de anulare a contractelor de punere in posesie, daca dupa 20 de ani nimeni nu s-a apucat sa le ingrijeasca? Oras fara edil, ajuns de rasul tarii!! Cum a fost si...cum a ajuns!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.524 secunde