Sulfina Barbu spune că alegerile ar putea avea loc pe 18 noiembrie 2012

1278
Sulfina Barbu spune că alegerile ar putea avea loc  pe 18 noiembrie 2012 - sulfinabarbu-1315258550.jpg
Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, după întâlnirea parlamentarilor partidului cu premierul Emil Boc, că, începând din 18 noiembrie anul viitor, se vor putea desfășura alegerile parlamentare și locale, arătând că acest lucru rezultă din punct de vedere constituțional.

Ea a susținut că, la întâlnire, nu s-ar fi discutat despre termenul la care ar avea loc alegerile, dar că, din punct de vedere consti-tuțional, începând din data de 18 noiembrie, alegerile ar fi fezabile.

Sulfina Barbu a explicat că soluția este de prelungire a mandatului aleșilor locali până în noiembrie și că mandatul actualului Parla-ment a început pe 11 decembrie 2008, când parlamentarii au depus jurământul, iar alegerile ar trebui să fie stabilite astfel încât mandatul viitorilor parlamentari ar trebui să înceapă după 11 decembrie 2012.

"Din aceste calcule, rezultă că, începând din data de 18 noiembrie, alegerile sunt fezabile", a adăugat deputatul PDL.

La rândul lui, deputatul Sever Voinescu, purtător de cuvânt și vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat, ieri, că democrat-liberalii au decis, în ședința Biroului Permanent Național, să susțină comasarea alegerilor locale și a celor parlamentare.

El a adăugat că PDL crede că "România trebuie să aibă anul viitor o singură duminică electorală". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Mazăre a devenit mascota USL"
Pagina a fost generata in 0.3158 secunde