Străzi noi, în cartierul Veterani din Constanța

Vineri, 24 Iulie 2020
304
20 de străzi de pământ vor fi construite de la zero, în perioada următoare, în municipiul Constanța. 16 dintre acestea sunt în cartierul Veterani.

Potrivit reprezentanților autorităților locale, în cartierul Veterani, urmează a fi edificate cinci străzi, care în prezent sunt la nivel de pământ, pentru a fi transformate în artere circulabile cu asfalt modern. În acest moment, lucrările sunt deja in desfășurare pe strada Prelungirea Meșterul Manole.

"Primăria municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, are un amplu și ambițios proiect de investiții pe tot ceea ce înseamnă străzi construite de la zero. Vorbim despre străzi care se aflau la nivel de pământ, ca strada Prelungirea Meșterul Manole pe care acum se lucrează intens.

Până la această dată, avem un număr de 80 de autorizații de construire emise pentru străzi sau tronsoane de străzi noi. Aproximativ 60 dintre aceste străzi au fost deja executate, iar celelalte vor intra în curând în reabilitare. Numai în cartierul Veterani sunt cinci străzi noi care vor fi construite de la zero", precizează Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic SC Confort Urban.

Potrivit acestuia, în prezent, proiectanții lucrează la studiile topo și geo pentru un total de 16 străzi care sunt la nivel de pământ. În cartierul Veterani, SC Confort Urban SRL încearcă să acopere toate zonele în care sunt construite case.

"Vorbim despre un cartier încă tânăr, populat parțial, iar noi avem în vedere într-o primă etapă realizarea drumurilor de acces în zonele în care sunt construite case. Pe măsură ce se vor realiza rețelele tehnico edilitare și se vor popula și alte zone ale cartierului, vom interveni și pe celelalte artere", mai spune șeful Confort Urban. Pagina a fost generata in 0.341 secunde