Stelian Ion pentru Primăria Constanța. "Ne dorim un oraș curat! Firma de salubritate nu își face treaba!"

1768
Stelian Ion pentru Primăria Constanța.

Articole de la același autor

Deputatul Stelian Ion, candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de primar al Constanței a susținut ieri o conferință de presă despre problemele de salubritate ale orașului. În fața sediului firmei Polaris, alături de susținători, Stelian Ion a vorbit despre nemulțumirile cetățenilor cu care s-a întâlnit în toate cartierele Constanței, și anume lipsa curățeniei în oraș. Mai mult, Stelian Ion a contestat contractul încheiat între municipalitate și firma Polaris.

"Cauzele sunt complexe. În primul rând, ca și cauză principală este Primăria. Și aici nu ne referim la o clădire. Primăria este condusă de un primar. Primarul Radu Ștefan Mazăre, în 2008 acorda acest contract unei firme deținute de un prieten pe o perioadă foarte mare, aproape un sfert de veac. 25 de ani cu posibilitatea prelungirii pentru încă jumătate, practic până în 2033 rămânem prinși cu acest contract, dacă justiția nu va interveni. Este vorba despre un contract încheiat în condiții foarte grele pentru Primărie și foarte avantajoase pentru firma privată. Un contract care are la bază un tarif asupra căruia putem discuta, dar serviciile oferite de acel contract sunt foarte puține. Spre exemplu, în contract se menționează spălarea a doar câtorva străzi, 26 de străzi și bulevarde doar de două ori pe an. I-am văzut de foarte puține ori respectând contractul și spălând zonele de colectare a gunoiului din cartiere. Pubelele trebuiesc igienizate în permanență", a spus Stelian Ion, candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța.

"Pe 21 septembrie 2020 are loc un nou termen de judecată în procesul Polaris, și vom afla dacă se va da un verdict de condamnare și de anulare a contractului de salubrizare a Constanței sau va urma o achitare", a mai adăugat Stelian Ion.

Important este ce se va întâmpla de acum încolo pentru ca orașul nostru să devină așa cum ne place, să renască din propriile gunoaie, un oraș modern, european. În acest sens, candidatul Alianței USR-PLUS, Stelian Ion a explicat că are prins în programul său electoral "Constanța Renaște" mai multe măsuri.

"Vom impune societății de salubrizare standarde înalte, stricte de curățenie și de ridicare a gunoiului de pe tot teritoriul municipiului, nu doar din centru, nu doar din locuri cu vizibilitate mare, ci și din cartiere. Vom instala mai multe camere de luat vederi, ne vor permite să supraveghem menținerea curățeniei și a integrității mobilierului urban și a spațiilor verzi. Pe cei care deteriorează și nu respectă curățenia spațiului public îi vom convinge s-o facă prin amenzi drastice. De asemenea, vom iniția programe prin care le vom transmite oamenilor importanța păstrării curate a străzilor și a parcurilor, din considerente estetice, ecologice și financiare. Un rol major aici va fi și exemplul de bună conduită al autorităților", a mai spus Stelian Ion.

El a adăugat că, atunci când va ajunge primarul Constanței va schimba în totalitate sistemul de colectare a deșeurilor menajere în decurs de 3 ani, în mod etapizat.

"Containerele de depozitare a deșeurilor menajere de suprafață vor fi eliminate. În locul acestora se vor construi în toate cartierele, pentru fiecare bloc sau la două blocuri sisteme de stocare subterană cu un coș de colectare a deșeurilor la suprafață. Pentru tratamentul deșeurilor municipale vom investi în instalații de digestie anaerobă care să transforme nămolurile din canalizarea orașului Constanța în îngrășăminte și biogaz", a mai explicat deputatul Stelian Ion, candidatul Alianței USR-PLUS. 



(Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, publicat de Cuget Liber, Cod Mandatar Financiar 21200251)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5728 secunde