Stelian Ion, membru în Biroul Naţional al USR-PLUS. „Are priză la publicul USR-ist”

2296
Stelian Ion, membru în Biroul Naţional al USR-PLUS. „Are priză la publicul USR-ist” - fondcaragheorghe-1633360548.jpg
În urma Congresului naţional USR-PLUS care a avut loc în weekendul trecut, Dacian Cioloş a devenit preşedintele formaţiunii. Ulterior, s-a votat şi actuala componenţă a Biroului Naţional USR-PLUS care este format din 24 de membrii. Preşedintele USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe, a spus că filiala din oraşul de la malul mării l-a susţinut la nivel declarativ pe Dan Barna. Din Biroul Naţional al USR-PLUS face parte şi un constănţean, fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion.

„Congresul Naţional USR-PLUS a avut loc pe datele de 2 şi 3 octombrie. S-a validat alegerea preşedintelui Dacian Cioloş după alegeri derulate în două tururi prin vot online de către toţi membrii USR-PLUS. Ulterior, în cadrul congresului s-a votat componenţa actualului Birou Naţional. Acesta este format din 24 de colegi. 14 sunt din fostul USR şi 10 sunt din fostul PLUS. În ceea ce priveşte viitorul apropiat nu se schimbă absolut nimic în ceea ce înseamnă linia directoare a partidului. Constanţa este reprezentată în Biroul Naţional de Stelian Ion, care a câştigat un mandat. La nivel declarativ l-am susţinut pe preşedintele Barna. Diferenţa dintre cei doi a fost de aproximativ 700 de voturi. Ne aşteptam la un scor strâns. Sincer, l-aş fi văzut pe Barna câştigător. Nu este o surpriză majoră”, a declarat pentru „Cuget Liber” preşedintele USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

Pe de altă parte, el a vorbit şi despre activitatea pe care o are Stelian Ion la nivelul Biroului Naţional USR-PLUS. Acesta spune despre fostul ministru al Justiţiei că este o figură emblematică pentru formaţiunea din care face parte.

„Activitatea lui Stelian Ion în cadrul Biroului Naţional va decurge în continuare ca şi până acum. Va sprijini toate filialele judeţe în cazul în care i se va cere. Va sprijini toate demersurile noastre naţionale care au susţinere. Va avea aceeaşi atitudine critic constructivă şi va ridica întotdeauna noi semne de întrebare. Stelian Ion este un vechi membru al Biroului Naţional şi este una dintre personalităţile marcante ale organizaţiei noastre la nivel naţional. Are priză la publicul USR-ist”, a adăugat Dumitru Caragheorghe.

„Vrem un nou guvern fără premierul Cîțu”

Preşedintele USR-PLUS Constanţa a explicat faptul că formaţiunea din care face parte doreşte căderea Guvernului Cîţu. Aceasta ar putea veni în urma votului moţiunii de cenzură depusă de PSD.

„Categoric ne întoarcem la masa negocierilor pentru un nou guvern fără premierul Florin Cîţu. El nu are ce să caute în funcţia de prim-ministru. În mod normal ne aşteptăm să pice Guvernul Cîţu. De la PSD ne putem aştepta la orice. Mă aştept să îşi faulteze propria moţiune. Teoretic, moţiunea trebuie să treacă. Dacă nu pică Guvernul, înseamnă că cineva minte”, a mai spus Dumitru Caragheorghe.

În altă ordine de idei, el a vorbit şi despre tragedia de la Constanţa şi anume incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase în care şi-au pierdut viaţa șapte persoane.

„La nivel politic vinovată este societatea românească în ansamblu. Avem 30 de ani de lipsă crasă de investiţii în domeniul sanitar şi indolenţă de foarte multe ori în aplicarea unor principii şi proceduri de lucru. La nivel particular, aşteptăm rezultatele anchetei să vedem ce s-a întâmplat acolo. Putem să presupunem că s-a întâmplat acelaşi lucru ca în celelalte situaţii de la Piatra Neamţ sau de la Matei Balş. Nu vrem să legăm situaţia acestei tragedii de managementul de la Spitalul de Boli Infecţioase, dar nici nu putem ascunde că noi cerem de doi ani de zile demiterea managementului. Deodată a ieşit Cîţu la televizor şi a spus că cere demisia managerului şi aşa s-a şi întâmplat. Stela Halichidis a fost demisă în urma unei drame”, a concluzionat Dumitru Caragheorghe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6137 secunde