Stelian Ion: "De la președintele Iohannis vine solicitarea premierului pentru revocare"

168
Stelian Ion:
Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, consideră că solicitarea premierului Florin Cîțu pentru revocarea sa de fapt vine de la președintele Klaus Iohannis. “Decizia era așteptată, o șansă destul de mică să fie altă decizie. Cred că s-au discutat lucrurile astea și că domnul președinte știa foarte clar care va fi decizia. De fapt, cred că de acolo și vine solicitarea premierului”, a spus Stelian Ion, la părăsirea biroului său de ministru.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de revocare din funcție a ministrului Justiției Stelian Ion. De asemenea, președintele a semnat numirea interimară a lui Lucian Bode.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, demiterea ministrului Justiției.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion”, a declarat Florin Cîţu miercuri seară, la scurt timp după ședința de guvern amânată.

Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că „șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

Demiterea ministrului USR PLUS a aruncat în aer coaliția de guvernare. Aceștia cer schimbarea premierului sau, în caz contrar, au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Stelian Ion a declarat, joi dimineață, referitor la avizul pe care Ministerul ar fi trebuit să-l dea proiectului “Anghel Saligny”, că cei care lucrează în instituție “nu-și permit, indiferent de presiunile pe care încearcă să le facă unii sau alții, să își pericliteze cariera și să facă lucruri ilegale”. Totodată, în privința procedurii de numire a șefilor de parchete, Stelian Ion a precizat că a primit “mai multe semnale” de-a lungul timpului cum că nu e în regulă ca el să coordoneze această activitate, “ci altcineva, pentru a avea un deznodământ de dinainte știut”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4343 secunde