Statul român poate pierde 2 miliarde de euro! A cui e vina?

230
Statul român poate pierde 2 miliarde de euro! A cui e vina? - dddd-1583329622.jpg
Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a apreciat că este "de neînțeles modul diletant" în care Guvernul "a uitat" să modifice o prevedere legislativă declarată neconstituțională în urma căreia statul poate pierde 2 miliarde de euro din măsuri asigurătorii în cauze aflate în cercetare penală, transmite Agerpres.

"Este de neînțeles modul diletant în care Guvernul României - prin Ministerul Finanțelor și ANAF - 'a uitat' să modifice o prevedere legislativă declarată neconstituțională în urma căreia statul român poate pierde 2 miliarde de euro din măsuri asigurătorii în cauze aflate în cercetare penală. PLUS va cere ANAF lista cu beneficiarii acestei 'scăpări' a Guvernului PNL pentru a înțelege exact dacă la mijloc nu este ceva mai mult decât incompetență", a scris europarlamentarul pe Facebook.

Potrivit acestuia, Curtea Constituțională a publicat pe 21 ianuarie o decizie care "stabilește că prelungirea automată a sechestrului ANAF până la finalul cercetării penale este neconstituțională și a cerut legiuitorului - Parlamentul sau Guvernul - să corecteze în termen de 45 de zile" prevederea declarată neconstituțională. "Din păcate, Guvernul Orban nu a făcut această modificare atunci când avea instrumentele necesare, inclusiv posibilitatea de a da OUG-uri, iar pe 6 martie măsurile asiguratorii se ridică pentru o sumă de aproximativ 10 miliarde de lei. Deși a dat 25 de Ordonanțe de Urgență pe 4 februarie, Guvernul PNL condus de Ludovic Orban nu a părut interesat și de prevederea care poate priva statul de 2 miliarde de euro. Dacă a fost incompetență, este necesară o explicație urgentă și modificarea să fie făcută în procedură de urgență în Parlament. Altfel, acest caz arată ca o complicitate cvasipenală din care statul pierde foarte mulți bani", a menționat europarlamentarul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde