Sprijin de la autoritățile locale pentru persoanele nevoiașe din cartierul "Henri Coandă"

216

Articole de la același autor

Persoanele înscrise în proiectul "Măsuri integrate pentru o viață mai bună", demarat, anul trecut, de Primăria Constanța, primesc zilele acestea a doua tranșă din kit-urile de igienă personală și pentru îngrijirea locuinței. Proiectul este unul realizat cu fonduri europene, a început în anul 2018, iar de-a lungul perioadei de implementare a acestuia se acordă șase astfel de pachete pentru igienă personală și pentru îngrijirea locuinței.

Beneficiarii primesc o găleată cu storcător pentru mop, un mop, lavete, detergent de vase, de rufe, de pardoseli și bureți de vase pentru îngrijirea locuinței.

Produsele pentru igienă personală sunt diferite, în funcție de vârsta beneficiarului. Astfel, preșcolarii primesc - săpun, șampon, pastă și periuță de dinți - iar elevii din ciclul gimnazial - săpun, deodorant, șampon, pastă și periuță de dinți. Persoanelor adulte li se oferă șampon, pastă și periuță de dinți, aparate de ras, deodorant și pastă de ras.

Distribuirea kit-urilor s-a făcut cu sprijinul voluntarilor din cadrul Partidei Romilor sucursala județului Constanța, dar și împreună cu reprezentanți ai Asociației Centrul pentru Incluziune Socială - Regiunea S-E care, totodată, se implică și în medierea colectivă și individuală a beneficiarilor proiectului.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, cod MySMIS: 114654 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Liceul Teoretic "Decebal".

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social "Henri Coandă".

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 - 15 februarie 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4235 secunde