Traian Băsescu:

"Situația din Ucraina nu e ușoară deloc, există riscul extinderii conflictului"

120

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că situația din Ucraina nu este ușoară deloc și că există riscul extinderii conflictului și în regiunea Odessa, ceea ce ar putea afecta, considerabil, și situația Transnistriei, dacă, într-adevăr, Federația Rusă are ca obiectiv să revină la gurile Dunării.

"Situația din Ucraina nu este ușoară deloc", a declarat președin-tele Traian Băsescu, în conferința de presă comună cu omologul său ceh, întrebat dacă vizita vicepreședintelui SUA, Joe Biden, la București are legătură cu situația din Ucraina.

Traian Băsescu a arătat că, pe de o parte, în Donețk muncitorii au ieșit în stradă cerând unitate, pe de altă parte, la Slaviansk s-au auzit focuri de armă și au avut loc confruntări militare.

"Este foarte greu de anticipat ce se va întâmpla, mai ales că Federația Rusă nu face publică o poziție a sa, o poziție credibilă, care să ne ajute să înțelegem și care va fi implicația Federației Ruse pe mai departe", a spus șeful statului.

Președintele României a mai arătat că ceea ce este cert este faptul că există riscul extinderii conflictului și în regiunea Odessa, ceea ce ar putea afecta considerabil și situația Transnistriei, dacă, într-adevăr, Federația Rusă are ca obiectiv să revină la gurile Dunării, la brațul Chilia.

"Noi nu excludem această posibilitate și o considerăm doar o chestiune de timp", a mai susținut președintele Traian Băsescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9775 secunde