Sistemul de sănătate local, prioritate pentru CJC. Ce investiție s-a făcut la spitalul județean

311
Sistemul de sănătate local, prioritate pentru CJC. Ce investiție s-a făcut la spitalul județean - fondsedintacjcmandat2020-1616609048.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni din Constanța s-au reunit, miercuri, în cadrul ședinței ordinare a lunii martie. Pe ordinea de zi s-au aflat 18 proiecte de hotărâri. Întrunirea a fost susținută în sistem de videoconferință și au fost prezenți toți consilierii județeni. De pe ordinea de zi au fost retrase două proiecte de hotărâre.

Mai exact, cel privind aprobarea Actului Adițional nr.1 la Documentul de Poziție, avizarea Studiului de Oportunitate și Fundamentare, a Regulamentului serviciului de salubrizare în județul Constanța și a documentațiilor de atribuire a contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer deșeuri aferente Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța” și acordarea unor mandate, precum și cel privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2021.

Revenind la proiectele dezbătute în ședință, unul dintre acestea a vizat constituirea Consiliului Consultativ al societății civile la nivelul Consiliului Județean Constanța. În acest context, amintim că, în urmă cu aproximativ două luni, mai exact în data de 25 ianuarie 2021, a avut loc prima întâlnire informală, de lucru, cu reprezentanții a peste 70 de Organizații Non Guvernamentale care își desfășoară activitatea în județul Constanța, în vederea înființării acestei entități.

Consiliul va fi o structură consultativă pe probleme comunitare, fără personalitate juridică, care va funcționa pe baza dialogului social. Obiectivul general al acestei organizații este reprezentat de optimizarea proceselor, prin abordarea strategică a dezvoltării județului pe termen lung. O parte a principalelor domenii de lucru vor fi cele privind dezbaterea și elaborarea de recomandări în vederea fundamentării strategiilor privind dezvoltarea mediului de afaceri, comerțului, investițiilor, politicilor antreprenoriale și sectorului întreprinderilor mici și mijlocii la nivel județean, precum și monitorizarea aplicării politicilor publice din domeniile: economic, protecția mediului, tineret, educație, cultură, culte, sănătate, sport, protecția copilului sau turism. În funcție de prioritățile stabilite, Consiliul Consultativ poate stabili și alte domenii de lucru, în baza hotărârii plenului acestuia.

Dezvoltarea sistemului de sănătate local este o prioritate a Consiliului Județean Constanța. În acest sens, pentru extinderea și dotarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, CJC a încheiat procedura de achiziție a două aparate de administrare Oxid Nitric, cu o valoare totală de aproximativ 390 de mii de lei. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței CJC, s-a aflat proiectul de Hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită a celor două echipamente medicale către SCJU, care a adunat un număr de 36 de voturi pentru.

Un alt proiect dezbătut, care a trecut cu 35 de voturi pentru din partea consilierilor județeni, a fost cel privitor la retragerea dreptului de administrare constituit în favoarea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, asupra imobilului „Casa Bulgărească”, situat în sat Canlia, comuna Lipnița, județul Constanța. Acest demers este necesar, deoarece CJC și-a propus reabilitarea imobilului printr-un proiect cu fonduri nerambursabile, urmând ca ulterior acesta să deservească tabăra de creație adresată tinerilor artiști din județul Constanța.

Tot în ședința de miercuri, consilierii județeni au adoptat, cu un număr de 35 de voturi, proiectul de hotărâre privind desemnarea nominală a șase consilieri județeni pentru a deveni membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Astfel, cei șase consilieri sunt: Gianina Ionela Topolov – PNL, Liviu Popa – PNL, Enache Bucovală – PNL, Gheorghe Donțu – PSD, Răzvan Filipescu – Pro România și Andrada Dordea – USR-PLUS. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9065 secunde