Sistem de supraveghere video, la Mangalia

143
1
Sistem de supraveghere video, la Mangalia - video-1428423856.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Mangalia a votat, marți, în cadrul unei ședințe ordinare, un proiect de hotărâre privind realizarea unui sistem de supraveghere video, în oraș și stațiuni. Conform deciziei aleșilor locali, proiectul va fi finanțat din taxa de liniște pe care municipalitatea o încasează de la agenții economici. Într-o primă etapă, după îndeplinirea procedurilor legale, se vor monta aproximativ 50 de camere video în cele mai importante zone ale orașului. 

"În urma analizelor făcute împreună cu reprezentanții Poliției, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infracționalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comandă și supraveghere va fi la sediul Poliției Locale", a explicat edilul Cristian Radu.

Conform datelor tehnice, întregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere, atât în Mangalia cât și în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.

"Deocamdată începem cu cele 50 de camere, iar ulterior, în funcție de încasările taxelor extrabugetare, vom continua până la acoperirea tuturor străzilor din oraș și stațiuni", a mai spus primarul.

Potrivit statisticilor oficiale, gradul de infracționalitate în zonele supravegheate video ar putea scădea cu până la 40%. În aceeași ședință, consilierii locali au mai votat pentru organizarea unor evenimente, cu ocazia zilei de 1 Mai, precum și aprobarea contului de execuție bugetară pentru anul 2014.

Comentează știrea

marius
8 aprilie 2015
camere la baraci

Puneti camera si la baraci, acolo unde infractionalitatea si vandalismul sunt la ordinea zilei!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3246 secunde