Potrivit liberalului Viorel Oleniuc,

Singurul vinovat pentru situația actuală din Mangalia este primarul Mihai Claudiu Tusac

1457
Fostul lider al PNL Mangalia, actualul vicepreședinte și consilier local Viorel Oleniuc, a luat atitudine față de situația în care a ajuns municipiul, lăsat brusc fără apă caldă, și față de recentele reacții și acțiuni ale edilului Mihai Claudiu Tusac.
Viorel Oleniuc a dezvăluit pentru ziarul "Cuget Liber" câteva dintre măsurile pe care Tusac le promovează la nivelul asociațiilor de locatari. În calitate de președinte al unei astfel de asociații private, liberalul a declarat că a avut posibilitatea de a intra în contact cu adresele, comunicatele și circularele Primăriei Mangalia. "Într-o astfel de circulară, primarul îi îndeamnă pe președinții asociațiilor de locatari să notifice Rominservices Therm, iar cine dorește poate să și acționeze această societate în instanță, primind asistență juridică din partea primăriei. Este ceva mai mult decât murdar", a explicat Viorel Oleniuc.
Liberalul a mai precizat că singurul vinovat pentru condițiile în care a ajuns Mangalia este Tusac. El a subliniat, de asemenea, că, în acești doi ani de mandat, edilul nu a avut niciodată bani pentru a plăti datoria la furnizorul termic. În schimb, potrivit lui Viorel Oleniuc, a cheltuit zeci de miliarde de lei pentru palmieri, festivaluri și plata unor avocați din Primărie.
"La una dintre întâlnirile pe care primarul le-a avut cu președinții asociațiilor de locatari și la care am participat și eu, l-am întrebat dacă știe care este subvenția de la stat pentru agentul termic. Mi-a răspuns «Nu știu». Nu știu ce reprezintă aceasta. Dispreț? Mișto?", a pus problema el. "Nu se poate să ne prostească așa. Tusac ne confirmă că este o amenințare, o plagă foarte mare și va lăsa Mangalia într-o datorie foarte mare", a adăugat el.
Viorel Oleniuc a negat și afirmațiile edilului, potrivit cărora guvernele anterioare sunt vinovate pentru acumularea datoriei de 130 de miliarde de lei vechi. "Din această sumă, doar 35 de miliarde de lei vechi reprezintă subvenția care trebuie acoperită. Dar restul? Restul reprezintă datoria locală", a arătat liberalul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4142 secunde