Siguranța navetiștilor, în atenția USR Constanța! "Sunt expuși direct infectării"

578
Siguranța navetiștilor, în atenția USR Constanța!

Articole de la același autor

În actuala situație, când se recomandă distanțarea socială, una dintre cele mai expuse categorii este cea a navetiștilor, unde această măsură nu se poate respecta. Drept urmare, USR Constanța solicită Consiliului Județean Constanța îmbunătățirea circulației navetiștilor la nivel județean.

"În condițiile situației de urgență națională și a existenței Ordonanței Militare nr. 3, cetățenii care fac naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde au serviciul sunt expuși direct infectării cu coronavirus. Astfel, propunem Consiliului Județean, în mod ferm, mai multe măsuri ce trebuie dispuse cel puțin pe perioada instituirii situației de urgență. Este necesară înlocuirea microbuzelor supraaglomerate cu autocare sau suplimentarea numărului de microbuze, cel puțin în orele de vârf, adică dimineața și seara", au declarat reprezentanții USR Constanța.



O altă măsură propusă vizează suplimentarea cu autobuze ale CT Bus SA prin încheierea de urgență a unor protocoale între Consiliul Județean Constanța și CT Bus SA, pe rutele metropolitane, dacă situațiile impun acest lucru, respectând cu strictețe celelalte condiții prezentate.
Totodată, înjumătățirea numărului de locuri disponibile, prin marcarea lor ca indisponibil, din autocare/microbuze, astfel încât să se respecte distanța socială, atât în orele de vârf, cât și în afara orelor de vârf.

În plus, cei de la USR au mai propus dotarea obligatorie a șoferilor autocarelor/microbuzelor cu echipament complet de protecție (combinezon, mănuși, mască protecție, ochelari protecție), dar și dotarea autocarelor/microbuzelor cu dispensere sau dozatoare cu dezinfectant de mâini pentru pasageri.

Tot pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, au mai propus obligativitatea dezinfectării autocarelor la sfârșitul fiecărei curse, la cap de linie.



"O altă măsură face referire la îmbrăcarea pragurilor sau treptelor microbuzelor/autocarelor pe care pășesc pasagerii, cu materiale textile îmbibate permanent cu substanțe dezinfectante. De asemenea, eliminarea, pe perioada urgenței, a plății cu numerar direct la șofer. În cazuri excepționale, plata trebuie făcută cu suma exactă a călătoriei, pentru a nu se returna rest în bancnote. Și, ultima măsură vizează verificarea permanentă a îndeplinirii obligațiilor de mai sus, de către organele abilitate - poliție locală, poliție națională, jandarmerie, armată", au mai explicat reprezentanții USR Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6813 secunde