Și Marean ar fi invidios… "Acolo e cu paradeala la cetățeni!" Ce dracu trimiteți în Parlament?

7893
15
Un scandal de proporții ține capul de afiș al zilei. Îi are ca protagoniști pe membrii familiei Cosma (foarte influentă în județul Prahova) și l-ați văzut dezbătut pe larg la televizor. 


O familie cu grave probleme penale, pentru care procurorii DNA au cerut ani grei de pușcărie. La prima instanță, Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a primit 8 ani de închisoare, iar fiul său, Vlad, fost deputat PSD, 5 ani de închisoare, într-un dosar de corupție. 


Nu aveam de gând să fac vreun comentariu pe această temă. Are cine să împartă dreptatea, există judecători, actul de justiție nu se face în fața camerelor de luat vederi. Toți penalii sunt zmei la televizor, dar devin mielușei plângăcioși când intră în boxa acuzaților. 


Dar nu m-am putut stăpâni să aștern aceste rânduri atunci când am parcurs declarația fiicei lui Mircea Cosma, Andreea, sexy-deputata PSD devenit celebră după selfi-urile făcute în Parlament, care a sărit să-și apere ca o leoaică familia. E de înțeles. Mai greu de înțeles sunt frazele de mai jos și recunosc că mi-am stâlcit mințile pentru a desluși o urmă de raționament. 




Redau mai jos declarația cu pricina, făcută de deputata Andreea Cosma, vizavi de legături cu procurorii DNA Ploiești: 


"Păi, am încercat să am o relație cu un om care era inuman, ca să pot să fie atât de uman cât să nu mă arunce în pușcărie pe nedrept, că de-aia mi-a făcut primul dosar, cu o cauză care nu există, la care am luat clasare, în care a vrut să mă arunce în pușcărie. La DNA Ploiești e așa: ori te ard pe tine, ori îl ard pe celălalt, acolo e cu paradeala la cetățeni!", a declarat deputata PSD. 


XXX 


E ceva de noaptea minții! E cu paradeala, fraților. Repet: e firesc să încerce să-și apere familia, e firesc să-și găsească în acest context mai greu cuvintele potrivite, e în situația unui animal hăituit, încolțit. Dar să auzi din gura unui parlamentar asemenea înșiruire de cuvinte… Cred că de la Marean Vanghelie nu am mai întâlnit așa ceva! 


Cum s-o traduce "să am o relație cu un om care era inuman"? Dar "să te ard"? S-a vehiculat în spațiul public faptul că Andreea Cosma ar fi avut o relație (intimă) cu unul dintre procurorii DNA din dosar, lucru negat de deputata PSD. 
Judecătorii știu mai bine decât noi ce verdict au de dat. 


Însă din tot acest scandal, o concluzie trebuie trasă: oameni buni, grijă mare la viitoare alegeri. Grijă mare ce trimiteți în Parlament, parcă nu dă bine cu "paradeala" la cetățeni. 


Mă întreba recent un constănțean plecat de mulți ani din România, devenit între timp înalt funcționar al Parlamentului European: Dacă aleșii neamului sunt așa cum sunt, oare cum sunt ce-i ce le acordă votul de încredere? Asta-i tragedia neamului! 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cristian
20 februarie 2018
Apăi, nea Sorinel...

... iertat să fiu dar, în opinia mea, principalul vinovat pentru actuala situație din țară e presa. Clasa politică actuală a fost moșită de presă. Miliardarii de carton au apărut cu sprijinul tacit al presei. Probabil că acum mă înjuri dar dacă vin astăzi la prânz și cumpăr 100 de quadrați spațiu de reclamă în ziaru' lu' matale devin automat cel mai frumos și dăștept dobrogean ever. O să-mi ridice Tița Călin osanale și babele, emoționate până la lacrimi de odele pline de simțire or să mă voteze că apucatele.

Domnule Sorin
20 februarie 2018
Cu articolul asta.....

Noi,cititorii v-am iertat toate pacatele.....E cazul sa va lepadati de PSD si sa incepeti o viata noua alaturi de noi.....PSD se afla deja la a doua generatie de politicieni.Uitati-va la ei.Nici nu stiti cat l-am blestemat eu pe Iliescu.In schimb,cand il vad pe Dragnea si ce politicieni avem azi ,parca mi s-a facut dor de Iliescu.Iar Ceausescu e un vis frumos.

europeanu
20 februarie 2018
Hotii la parnaie !

mai copii,ce aveti cu presa ? Au furat ei ? Va rog sa va reveniti la realitate ! Hotii sunt in parlament si primarii ! Nu in redactii !

Cristian
20 februarie 2018
Mda...

Dl. Sorin, foarte-foarte corectă observația de la răspunsul dat "numărului 3", cea cu "arhiva DE DUPĂ 2000". Din păcate, până în 2000, dezastrul se produsese.Mircea Cosma, fericitul tată a doi deputați ai Parlamentului României, era prin 2000 cel puțin baronet de Prahova. Acum e baron "plin". Așa că, din păcate pentru blazonul CL, și anii '90 fac parte din istoria recentă. Iar prin nouăj' și-un pic, ismăileanu&Co. înfierau mineriada cu mânie proletară și-l măscăreau în fel și chip pe seniorul Coposu. Și fiindcă doar ce am zărit un titlu despre Mazăre, în proporție de cel puțin 30%, Cugetul liber l-am făcut primar. Cugetul liber pro-PSD-ist, la vremea aia Mazăre fiind PD-ist și "opozant" de marcă. Sper ca măcar dvs. să fiți sincer și poziția adoptată să nu fie, că în cazul majorității colegilor "de breaslă", una conjuncturală.

Gigi
20 februarie 2018
Te doare mintea !

Ce mizerie de femela ! Ce panarama ... Atata poate PSD-ul ?

Cristian
20 februarie 2018
Pt. "europeanu"

Eu nu am spus că presa a furat. Dar a fost complice. A ținut de șase. Sau s-a făcut că nu vede. Alteori, a avut lesa scurtă și lătratul s-a transformat în schelălăit când mâna viguroasă a stăpânului a smucit scurt.

EVLIA CELEBI
20 februarie 2018
BUZATA

Unele femei, isi micsoreaza buzele de jos. Asta, isi mareste buzele de sus! Bai oameni buni, astia ne-au furat cateva legislaturi si se pregatesc pt. viitor. Pai voi de ce nu aveti copii in parlament? Pai astia sunt urmasii lui Dinu Paturica...dar-ar soancarul si buba neagra in ei. Ce se mai bucura tac-su, ca fiisa l-a luat pe Portocala in gura de la jumate! Adica si frecata si trimisa in judecata! Pentru mine esti deja pomelo!Bravo teteo...

Delamine
21 februarie 2018
Justitia la TV

Domnule Mihalache ! Felicitari pentru fraza : " ....Are cine să împartă dreptatea, există judecători, actul de justiție nu se face în fața camerelor de luat vederi ... " Traim de 28 ani un paradox . JUSTITIA SE FACE LA ... TV .Unele posturi partizane asta fac . Ei nu mai sunt ziaristi ci oameni platiti pentru asta . Se ajunge la influientarea unei majoritati , neinstruite , care se informeaza NUMAI de la acele posturi TV . Acest fenomen a dus la crearea clasei politice postdecembriste ! Inca odata FELICITARI !!!!!

rex
21 februarie 2018
Lichelism!

Astept si o remarca fata de BALALAU de Cotroceni, acea otreapa din mainele mafiotilor din Romania! Eu unul il prefer pe Fernando de la Caransebes nazistului de la Cotroceni!

unul
21 februarie 2018
partea buna a lucrurilor

Totusi, din imagini trebuie sa recunoastem ca este si ea buna de ... ceva. Cu conditia sa nu vorbeasca.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6198 secunde